Un șofer de TIR din România se confruntă cu un adevărat coșmar după ce i-a fost furată IDENTITATEA. Hoțul comite infracțiuni pe bandă iar românul este asaltat de poliție

Un șofer de TIR din România se confruntă cu un adevărat coșmar după ce i-a fost furată IDENTITATEA. Hoțul comite infracțiuni pe bandă iar românul este asaltat de poliție
Constantin Troncotă
Publicat: 01/03/2023, 10:04

Un român stabilit în Germania, șofer de TIR, trăiește o adevărată dramă după ce identitatea i-a fost furată. Mai mult hoțul comite diverse infracțiuni, iar poliția germană îl trage pe conaționalul nostru la răspundere. Chiar i s-a adus la cunoștintă că este arestat.

Constantin Troncotă este din Variaș, județul Timiș și de 8 ani lucrează ca șofer la Mannheim, Germania. Românul este cunoscut în tara de adopție pentru implicarea sa în mai multe activități civice, dar de câțiva ani se confruntă cu o situație stranie după ce i-a fost furată identitatea.

Calvarul românului a început în 2018, când la un control al poliției austriece, a fosttras pe dreapta și arestat din senin. Polițiștii l-au acuzat că face parte dintr-o rețea specializată în furturi de mașini.

„Era vorba de o rețea de furturi de mașini, din care aș fi făcut și eu parte. Le-am spus polițiștilor că nu am nicio legătură cu asemenea fapte, că sunt o persoană corectă. Ei mi-au spus că știu și pentru ce sunt acuzat, că aș fi furat o mașină în valoare de 22.000 de euro.

Le-am spus că este sigur o greșeală, pot să dovedesc cu acte că eu lucrez în Germania, am online bankingul unde îmi intră salariul. M-au lăsat în pace, dar mi-au spus să iau legătura cu tribunalul unui oraș în care nu am fost niciodată.

La detectorul de minciuni

După două luni de zile, când eram în Germania, m-a contactat un domn de la Inspectoratul de Poliție Timiș, care mi-a spus că datele mele de identitate au fost furate, ei cunosc persoana care apare cu numele meu, și că este un client mai vechi al poliției. Dar că trebuie să vin în România să dau niște declarații”, a povestit bărbatul.

Românul disperat a mers la IPJ Timiș, unde a fost supus unui test cu detectorul de minciuni, a fost măsurat, amprentat, fotografiat.

De atunci, în fiecare an, de fiecare dată când trecerea frontiera ungaro-română, era tras pe dreapta și luat la întrebări pentru diferite infracțiuni.

„Trebuia să dau explicații că este vorba niște date furate, că există un dosar internațional legat de cei care furau mașini”, a mai spus Troncotă.

Autoritățile germane i-au transmis că recunoaște situația furtului de date

Românul a ajuns și la procurorul german care se ocupă de dosarul în care figura și numele său, iar în scurt timp a primit acasă o înștiințare cum că se cunoaște situația furtului de date.

La următorul drum în România a constatat că nu mai este oprit în vamă, iar infractorul care i-a folosit numele a fost condamnat la închisoare.

La începutul lunii februarie, la ușa casei sale au apărut polițiștii germani.

La un pas să fie din nou arestat

„Eram la volan, la 200 de kilometri distanță. Am plecat la 3 noaptea de acasă, iar la ora 6 dimineața mă sună o vecină de-a mea, care, ironia sorții, e polițistă. Îmi spune că la ușă se află poliția, că trebuie să fiu arestat. Dacă eram acasă mă luau cu cătușe. Îmi spune că sunt anchetat că am furat o barcă în valoare de 38.000 de euro. Am început să râd”, a continuat Constantin Troncotă.

„Când am ajuns la poliție, ei aveau deja fotografie cu tipul pe care-l căutau. Avea toate datele mele, dar fotografia nu era a mea. Mi-au verificat telefonul, m-au întrebat unde am fost la o anumită dată, anul trecut.

Le-am scos cronologia Google și am arătat cu minute unde eram, locația și cazarea. Dar era clar că nu sunt persoana căutată”, a mai spus Troncotă.

Ce soluție i-au sugerat polițiștii?

„Probabil că este o rețea care se ocupă cu furturi de date și are baza mea de date. Îmi e teamă că mă trezesc cu un credit sau să fiu arestat te miri unde.

Mi-au spus că nu pot să fac nimic. Varianta cea mai simplă este să îmi schimb numele, ceea ce eu nu doresc. Este numele meu! Mi s-a spus că altă soluție nu este”, a adăugat Constantin Troncotă, potrivit Adevărul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari