Un tânăr a fost ucis în bătaie de doi soldați în Chișinău. Totul ar fi pornit de la o țigară

Un tânăr a fost ucis în bătaie de doi soldați în Chișinău. Totul ar fi pornit de la o țigară
Un tânăr a fost ucis în bătaie de doi soldați în Chișinău. Totul ar fi pornit de la o țigară / Foto: Pixabay.com - ilustrativ
Publicat: 07/01/2022, 06:57

Un tânăr în vârstă de 21 de ani, care ar fi trebuit să aibă o carieră strălucită în modă la Milano, a fost ucis de doi soldați, într-un parc din Chișinău.

Bărbatul a fost omorât în bătaie de doi soldați, aflați în permisie, ambii de 20 de ani, într-un parc din Chișinău, scrie presa moldoveană, citată de observatornews.ro.

Tragedia ar fi pornit după ce tânărul ar fi refuzat să le dea celor doi o banală țigară.

Martoră la crima oribilă a fost o tânără, care se afla alături de cei doi soldați și care a povestit că, în momentul în care au plecat, băiatul ar mai fi fost încă în viață.

Rănit, tânărul a reușit să se târască lângă niște copaci, unde și-a dat ultima suflare. A fost găsit a doua zi, când nu se mai putea face nimic pentru a-l salva.

La audieri, unul dintre militari și-a recunoscut fapta, dar celălalt nu a dorit să ofere declarații.

Criminalii au fost identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere ale unui magazin, de unde aceștia și-au cumpărat băutură, înainte să comită crima.

Soldații au fost dați de gol de bonul de plată care le-ar fi căzut lângă cadavrul tânărului.

Tânărul ucis avea tot viitorul în față

„Procurând niște băuturi alcoolice, au plecat în parcul Valea Morilor. S-au întâlnit cu victima și s-a iscat o ceartă, un conflict și s-a soldat cu ceea ce avem. Acești tineri au maltratat victima și au plecat. Victima era încă în viață. Acesta s-a târât printre copaci și a decedat până la urmă”, a declarat procurorul Sergiu Savca.

„Ministerul Apărării confirmă că, în seara zilei de marți, doi soldați din Brigada de infanterie motorizată Ștefan cel Mare au fost reținuți, fiind suspectați de omorul săvârșit în parcul Valea Trandafirilor. Soldații au fost încorporați în serviciul militar în termen în luna aprilie 2021, iar pe 2 ianuarie, curent, cei doi tineri se aflau în concediu, în afara unității militare”, a confirmat Ministerul Apărării din Moldova.

Crima a avut loc duminică, iar acum cei doi soldați au ajuns în spatele gratiilor pentru 30 de zile. Ei riscă până la 20 de ani de închisoare.

Tânărul ucis avea 21 de ani și era o tânără speranță a modeling-ului masculin, cu promisiunea unei cariere strălucite la Milano.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult