Unul dintre militarii morți în elicopterul prăbușit lângă Cogelac era un super-soldat. Verifica sub apă reactoarele de la Cernavodă și se scufunda până la 60 de metri

Unul dintre militarii morți în elicopterul prăbușit lângă Cogelac era un super-soldat. Verifica sub apă reactoarele de la Cernavodă și se scufunda până la 60 de metri
Sergiu Bosoi era pasionat de aisoft

Unul dintre cei șapte militari morți, în județul Constanța, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în timp ce căutau să salveze un pilot care se prăbușise, în aceeași seară, era specializat, printre multe altele, în misiuni de salvare pe mare. În același timp, militarul era foarte pasionat de airsoft și era cunosut de membrii majorității cluburilor din țară.

Maistru militar clasa a 2-a, Sergiu Bosoi era unul dintre cei mai apreciați scafandri de luptă de la Constanța. Cu toate că la briefingul de misiune s-a vorbit despre faptul că vremea este nefavorabilă iar zborul are un grad de risc ridicat, niciunul dintre membri echipajului nu a ezitat să urce în bătrânul IAR- 330 Puma.

Bosoi a fost încadrat în MApN în anul 2005, după ce a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, specialitatea „Rachete navale și antiaeriene”.

Apoi a fost repartizat la Divizionul 50 Corvete de la Mangalia, iar în perioada 2008-2014, a fost încadrat la Centrul 39 Scafandri, unde a îndeplinit funcția de instructor scafandri.

Din anul 2014, acesta a făcut parte din echipajul navei maritime pentru scafandri „Grigore Antipa”, din cadrul Divizionului 176 Nave Scafandri de Mare Adâncime.

Timp de 13 ani, din 2007 și până 2020, Sergiu Bosoi a absovit o serie de cursuri care l-au transformat într-unul dintre cei mai bine pregătiți militari constănțeni.

Acesta a învățat metoda de abordare şi control al unei nave supuse unei interdicţii maritime, a făcut cuesuri de pregătire scafandri de luptă, de atestare lucrător subacvatic, de atestare scafandru de căutare și salvare, de reatestare lucrări mecanice cu scule acţionate pneumatic şi hidraulic și de inițiere operator barocameră.

În plus, maistru militar clasa II-a Sergiu Bosoi a participat și la numeroase misiuni internaționale, precum și la asigurarea activităților de verificare a reactoarelor de la Centrala Nucleară Cernavodă, fiind capabil să execute scufundări până la adâncimi de 60 de metri.

De asemenea, a participat la numeroase misiuni de tăiere și ranfluare la epavele navelor și pontoanelor scufundate în acvatoriile porturilor din țară.

Sergiu Bosoi fusese decorat

Acesta a fost decorat, în anul 2020, cu Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 de ani de activitate, iar în anul 2021 a primit titlul de Veteran din teatre de operații.

Sergiu Bosoi avea 37 de ani, era căsătorit și tatăl a doi copii. Surse din rândul celor care l-au cunoscut, au spus, pentru Gândul, că militarul era un om bun. Era săritor, optimist, foarte serios în ceea ce făcea și mai presus de orice, era un foarte bun camard, lucru pe care, de altfel, l-a dovedit atunci când a făcut sacrificiul suprem.

Sursele citate au spus că militarul Bosoi era un pasionat al jocurilor cu arme airsoft și era înscris într-un club care participa la întreceri cu membrii altor cluburi din țară.

Elicopterul IAR 330-Puma, decolat, miercuri, 2 martie, în jurul orei 20.21, în misiune de căutare-salvare a aeronavei Mig 21 LanceR.
Elicopterul a decolat de urgență spre zona posibilului impact, însă, la un moment dat, a dispărut de pe radar.

Pilotul elicopterului primise ordin să se întoarcă, din cauza vremii nefavorabile, dar nu a mai apucat. Aparatul s-a izbit de sol și a luat foc, lângă Cogelac, iar cei 7 militari de la bord au murit.

Ceilalți membri ai echipajului au fost, potrivit MApN, locotenent-comandor Florin Bogdan, maistrul militar Gelu Banu, sergent Ionuț Marinescu,  Caporal cls. a III-a Cătălin Lateș și maistru militar cls. I Vlad Carp.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Soluția eficientă pentru a elimina buruienile. Rezultate în doar 24 de ore, fără chimicale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!