Vacanța de primăvară a elevilor | Medic: Nu este o vacanță de mers încolo și încoace, ci de stat în casă

Redactor:
Alisa Ioana
Vacanța de primăvară a elevilor | Medic: Nu este o vacanță de mers încolo și încoace, ci de stat în casă
Vacanța de primăvară a elevilor | Medic: Nu este o vacanță de mers încolo și încoace, ci de stat în casă
Managerul interimar al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Bucureşti,  Simin Aysel Florescu, recomandă elevilor să respecte măsurile de protecțe pe perioada vacanței de primăvară: „Nu este o vacanţă de mers încolo şi încoace, e de stat în casă.”

Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a afirmat Simin Florescu, manager interimar al Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, la Digi 24.

El atenționează că multe persoane care ajung la spital se înfectează cu COVID-19 în concendiu.

„Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi”, a mai spus Florescu.

Simin Florescu: Mulţi aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de lockdown

„Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi restaurante, petreceri ilegale… da. Dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown” , a mai adăugat medicul.

Proteste față de noile restricții. Sute de oameni au ieșit în stradă în marile orașe ale țării: „Ne-aţi umilit”

Sute de oameni au ieșit azi-noapte în marile orașe ale țării și au protestat față de noile restricții impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19. În Capitală, protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricţiile”.

Protest în Sibiu

În Sibiu, peste 300 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piaţa Mare duminică, imediat după ora 20.00, când au intrat în vigoare noile restricţii. Au scandat, au intonat imnul „Deşteaptă-te române”, apoi au plecat în marş pe marile bulevarde ale Sibiului.

Protestatarii au scandat „Jos masca”, „Ieşiţi din casă e şi ţara voastră”, „Jos restricţia”, „Ne-aţi umilit” sau „Jos Arafat”.

Protest în Timişoara

În Timişoara, oraşul cu cea mai mare incidenţă a numărului de cazuri de COVID-19, sute de oameni au ieşit în stradă fără să poarte mască şi au scandat „Arafat, nu uita, Timişoara nu-i a ta”. Liderii protestului le-au transmis participanţilor că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale. Protestatarii au mers şi acasă la primarul Dominic Fritz şi au scandat „Demisia”. Primarul nu a avut nicio reacţie.

Protest în Constanţa

De asemenea, în Constanţa, zeci de persoane au participat la un protest spontan. Ei au scandat mesaje împotriva guvernului şi a restricţiilor impuse. Protestatarii au strigat . „Libertate”, „Hoţii” sau „Masca jos”, „Deschideţi HoReCa”, „Jos Chiţac (Vergil Chiţac – primarul oraşului)” şi „Jos Guvernul”.

Protest la Brăila

În oraşul vecin, Brăila, peste o sută de persoane au ieşit să protesteze şi au scandat „Libertate”, „Demisia” sau „Brăila, trezeşte-te”.

Protest la Galaţi

Şi la Galaţi au fost proteste faţă de noile restricţii de circulaţie impuse de Guvern începând din weekend. Oamenii au strigat „Libertate”, „Ieşiţi în stradă” şi au blocat circulaţia pe strada Brăilei.

În Bucureşti, în Piaţa Universităţii, sute de oameni s-au adunat să protesteze faţă de restricţiile impuse de autorităţi. Participanţii la protestul spontan nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Proteste de acest fel au fost şi în Piteşti, în Arad şi în alte oraşe mari ale ţării.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Povestea mașinii de 3.000.000 de euro pe care o deține un român! Cum a ajuns...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Covid Inc există de 40 de ani. Cum a ajuns o companie din Arizona să...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Închisoarea supranumită Bastilia României, din care nu a reușit să evadeze nimeni. Ce s-a ales...
Mare atenție la contul bancar: cum îți speculează hackerii activitatea ca să-ți ia banii
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea familiei care a lăsat viaţa din Bucureştiul agitat pe o viaţă la un conac...
Inchide