Valeriu Gheorghiță: Ne aşteptăm ca după 15 ianuarie să primim prima tranşă din vaccinul Pfizer destinat copiilor

Valeriu Gheorghiță: Ne aşteptăm ca după 15 ianuarie să primim prima tranşă din vaccinul Pfizer destinat copiilor
Sursa foto: Captură video Facebook/Guvernul României
Publicat: 21/12/2021, 22:17

România va primi prima tranşă de vaccin Pfizer destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani după 15 ianuarie, a anunţat marţi, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă.

”Noi ne aşteptăm ca după 15 ianuarie să primim prima tranşă din vaccinul pediatric de la compania Pfizer. În momentul de faţă, pot să vă spun că toate procedurile, instrucţiunile, platforma de programare, Registrul Electronic Naţional de Vaccinare sunt, deja, pregătite. Vom anunţa din timp momentul la care va debuta efectiv această etapă de vaccinare.

Copiii se pot vaccina atât în centrele de vaccinare care vor avea astfel de cabinete dedicate, atât în unităţi sanitare, dar şi în centrele din afara unităţilor sanitare, precum şi în cabinetele de medicină de familie, acolo unde medicii de familie vor solicita şi astfel de vaccinări pediatrice”, a explicat, potrivit adevarul.ro, Valeriu Gheorghiţă, marţi, la o dezbatere privind beneficiile vaccinării copiilor, adolescenţilor şi tinerilor, inclusiv cu dizabilităţi, organizată de Guvern – Ministerul Sănătăţii, CNCAV şi Colegiul Medicilor din România.

El a precizat că doza de vaccin anti-COVID administrată copiilor reprezintă o treime din cea folosită în prezent. Schema de vaccinare este aceeaşi – la interval de 21 de zile se administrează câte o doză.