VIDEO | Adrian Păduraru, despre fericire, la podcastul „ALTCEVA”. „Cred în ce spunea bunicul: vezi cum îți treci viața, că nu trăim 200 de ani”

Publicat: 26/11/2023, 20:12

În cel mai recent episod al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, care a fost difuzat sâmbătă, 25 noiembrie 2023, pe contul de Youtube, invitat a fost îndrăgitul actor Adrian Păduraru. El a vorbit despre viața și cariera sa, așteptări și visuri împlinite.

Jurnalistul Adrian Artene a invitat publicul podcastului ALTCEVA, să afle parcursul unui personaj căruia fanii i-au lipit pe veci eticheta „veșnicul îndrăgiostit Alexandru”, eroul peliculei „Declarație de dragoste”, care i-a adus consacrarea lui Adrian Păduraru.

Actorul a vorbit despre modul în care oamenii greșesc atunci când își construiesc fericirea pe miza acumulării bunurilor materiale. Nu pentru că ar propovădui o viață lipsită de bucuriile lumii, precizează el, ci pentru că oamenii pot intra în acel cerc vicios în care își irosesc viața bifând toate semnele sociale ale bunăstării.

„Cine își mai aduce aminte care erau oamenii de afaceri din timpul lui Mozart, din timpul lui Cehov, din timpul lui Da Vinci. Spre exemplu, numele celor din familia Medici a rămas în istorie nu pentru afacerile lor celebre. Sau pentru bogățiile lor. Ci pentru că au fost mecena, au investit în artă, au făcut mecenat. Da, cam așa se scrie istoria.

Și mai e ceva. Pe mine mă amuză nebunia acumulării.Cred foarte tare în ceea ce spunea bunicul: Vezi cum îți treci viața, că nu trăim ca ariciul. Și aici bunicul se referă la viață lungă. Da, nu trăim 200 de ani. Mi se pare o iluzia asta pe care mulți dintre contemporanii noștri o au, că viața este infinită și că merită să sacrifice orice dintre valorile fundamentale clasice pentru acumulare. E o capcană și spun asta.

Nu știu care e soluția pentru viață, știu doar că un moment de meditație înainte de alegerile noastre nu strică”, spune actorul.

„Visul meu era să fiu actor”

El spune că, dacă e vorba de acumulare, valoros de acumulat sunt amintirile.

„Dar amintirile se creează. Mulțumesc lui Dumnezeu, am amintiri foarte valoroase – și de ieri și de alaltăieri, de sâmbătă seară, când ne-am întâlnit cu niște prieteni (…)

Visul meu era să fiu actor, să mă cunoască câțiva oameni care să vină la teatru și să mă aplaude. Faptul că am făcut atâtea filme, atâtea spectacole, că am întâlnit atâția oameni, că am avut o producție care a fost pe Amazon și a ajuns la 100 de milioane de oameni – e peste ceea ce am crezut că se poate întâmpla în viața mea. Așa că din ceea ce am primit – sigur că vreau să primesc în continuare – vreau să dau și vreau să găsesc ocaziile, soluțiile, situațiile prin care să le dau oamenilor și să simt că fac cât de puțin ceva, un dram, spre binele lor”, spune Adrian Păduraru.

Podcastul „Altceva cu Adrian Artene”

Podcastul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit pe contul de Youtube, acolo unde veți descoperi o discuție despre viața, activitatea și experiențele îndrăgitului actor Adrian Păduraru.

„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul. E „Altceva”, podcastul difuzat săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 -, și în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele. Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. A acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vești proaste de la meteorologii. Săptămâna Mare începe cu ploi
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...