VIDEO / Amintirile lui Bodo despre ”Cerbul de Aur”. ”Sunt mișcări de trupe grave, pentru că altcineva era pus pe listă”

VIDEO / Amintirile lui Bodo despre ”Cerbul de Aur”. ”Sunt mișcări de trupe grave, pentru că altcineva era pus pe listă”
Publicat: 20/07/2023, 15:30

Binecunoscutul solist al trupei Proconsul, Bodo, în vârstă de 54 de ani, și-a amintit de participarea sa la Festivalul ”Cerbul de Aur”, unde a câștigat trofeul în anul 2001.

Celebrul solist de la trupa Proconsul, Bodo, pe numele său real Bogdan Marin, a hotărât, în urmă cu ceva timp, să se mute din București, împreună cu soția, Loredana Marin, și cu cei doi băieți, Dani și Filip, într-o comună din Argeș,Dobrești, unde dețin o casă. Înainte de a o cunoaște pe Loredana, actuala sa soție, Bodo a mai fost căsătorit cu Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, fostul președintre al României.

Una dintre cele mai frumoase melodii ale trupei Proconsul este ”Cerul”. Piesa are o poveste specială. Cu această melodie, în 2001, trupa a câştigat marele premiu al Festivalului Cerbul de Aur. Piesa a fost scrisă în 15 minute, după cum dezvăluia Bodo într-un interviu. „Specială pentru sufletul meu și, din acest motiv, a luat naștere foarte repede. Textul piesei Cerul a fost scris într-un sfert de oră! Deci în aproximativ 15 minute. M-am gândit la mama mea, pe care, la vremea aceea o pierdusem de puțin timp și mi-a venit să cânt și să scriu așa…”, mărturisea artistul.

Invitat, în urmă cu ceva timp, la podcastul realizat de Horia Brenciu, Bodo și-a amintit de participarea sa la Festivalul Mamaia și la ”Cebul de Aur” cu piesa ”Cerul”.

Amintirile lui Bodo despre ”Cerbul de Aur”. ”Luminița Anghel trebuia să ia trofeul. Numai că juriul era format din 8 membri din afara granițelor și doar doi români”

”La Mamaia, piesa Cerul trebuia să ia marele premiu, dar a luat locul 3. Pentru că au trișat ceilalți de pe primele două locuri. S-au dus imediat la Internet Cafe, chestie recunoscută de Călin Geambașu. Era faza aia cu vorbitul la 5 secunde, netaxabile, și a băgat un milion de voturi la piesă de pe același număr, că nu era o problemă la vremea respectivă. M-am enervat atunci, dar important e că publicul a auzit piesa”, a povestit Bodo, notează click.ro.


Despre participarea la ”Cerbul de Aur”, Bodo a spus că a luat trofeul pentru că juriul a fost format și din membri din afara țării, care au apreciat cum se cuvine muzica sa.

„După care am mers la Cerbul de Aur. Noi, niște copii tâmpiți. Am fost chemat de doamna Mariana Șoitu la TVR și mi-a pus soliștii cu care mă băteam eu la secțiunea mea. Erau foarte mulți artiști, mie mi-e era teamă de unul singur, un lituanian care suna bine. L-am ascultat pe lituanian la probele de sunet și la live cânta foarte prost. Am simțit că m-am relaxat atât de tare, încât înainte de cântare m-am dus la ora 6 în bar și am ieșit la ora 6. Am cântat zeci de piese. La 10, când m-au trezit băieții, nu mai aveam voce. Am mâncat 10 ardei iuți, vitamina A, ou cu miere, pe la 3 mi-a revenit vocea. Până la urmă, am cântat cele două piese, Cerul și Mi-ai luat inima și a mers vocea.

Am terminat, eu pe vremea aceea eram iubitul Ioanei Băsescu, și am plecat cu Ioana la Poiana Brașov, și-așa nu voiam să ne vadă lumea. După concert, mă sună Gina Stroian, să nu plecați că sunteți în gală. M-am rugat de ea să îmi spună ce loc am luat și mi-a zis: Ați luat trofeul. Sunt mișcări de trupe grave, pentru că altcineva era pus pe listă. Luminița Anghel trebuia să ia trofeul. Numai că juriul era format din 8 membri din afara granițelor și doar doi români, regretații Anton Șuteu și Cornel Fugaru. Și ăia 8 au dat 10. Îți închipui cum au făcut ai noștri care aveau comandă să nu dea 10. Și până la urmă au dat și ei 10. Și uite așa am ținut Cerbul de Aur acasă”, a comentat artistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică