VIDEO | Ce le-au pregătit hotelierii bulgari românilor în sezonul estival. „Caută un serviciu all inclusive de bună calitate și asta le oferim”

Publicat: 25/05/2023, 16:05

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar litoralul bulgăresc îi așteaptă cu brațele deschise pe turiștii români dornici să se bucure de relaxare. Fie că vorbim de resorturi de lux, cu servicii ultra all inclusive, sau pachete all inclusive, cu prețuri accesibile pentru buzunarul tuturor românilor, Bulgaria se află printre destinațiile preferate ale românilor vara. Reprezentanții hotelurilor din Bulgaria susțin că turiștii români se află în piața lor principală, în contextul în care „raportul calitate-preț este foarte bun pentru clienții români și, de aceea, ei vin în fiecare an aici”.

Managerul Departamentului de Vânzări și Marketing al Sol Melia Balkans, Dimitar Tachev, spune că turiștii care aleg să se cazeze timp de o săptămână în acest lanț hotelier din Sunny Beach, cea mai mare statiune din Bulgaria, trebuie să scoată din buzunare între 400 de euro și 1.000 de euro, în funcție de perioada pentru care optează.

„Obișnuim să avem până la 1.000 de români, dintr-un total de 3.000 de oaspeți, în resort. De obicei, aproximativ 25% dintre oaspeții noștri vin din România. Aceasta este una dintre piețele noastre de top. Avem o mulțime de facilități, deoarece suntem un resort închis, foarte mare, cu plan securizat, all inclusive, orientat spre familie, cu o mulțime de facilități pentru toți oaspeții noștri.

Practic, la fiecare pas, poți face ceva, începând de la restaurantele și barurile noastre tematice, până la unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din zonă și facilitățile de pe plajă pe care le oferim – de asemenea, incluse în pachet – și de divertisment, care este și unul dintre cele mai mari avantaje ale noastre.

Avem o proprietate de patru și cinci stele, aici, în acest resort. Prețurile pot începe de la 400 de euro de persoană, pentru o săptămână, la începutul sezonului, și pot să urce până la 1.000 de euro de persoană, pentru o săptămână, în sezonul de vârf. Aceasta este o bază all inclusive, totul este inclus”, a afirmat Dimitar Tachev.

Hotelul de cinci stele Sol Nessebar Palace beneficiază și de o plajă dedicată exclusiv lor
Hotelul de cinci stele Sol Nessebar Palace beneficiază și de o plajă proprie

Potrivit managerului hotelier, turiștii cazați la hotelul de cinci stele Sol Nessebar Palace beneficiază și de o plajă dedicată exclusiv lor, în timp ce oaspeții de la hotelurile de patru stele Sol Nessebar Bay și Mare se bucură de o altă zonă special amenajată pentru ei.

„Avem oaspeți români de mulți ani, din 2007, de când Bulgaria și România au intrat în Uniunea Europeană. Avem o experiență bună cu ei, știu că românilor le place litoralul nostru și hotelurile noastre și suntem foarte încântați să îi avem în fiecare an în Bulgaria și în hotelurile noastre. Îi așteptăm cu interes și anul acesta și vom fi bucuroși să-i revedem aici.

Turiștii români ar trebui să aleagă acest hotel datorită mediului familial, a serviciului all-inclusive – pentru că românii caută un serviciu all inclusive de bună calitate și asta este ceea ce oferim noi, o gamă largă de servicii – și a calității, pe care o oferim la un preț rezonabil. Raportul calitate-preț este foarte bun pentru clienții români și, de aceea, ei vin în fiecare an aici. Unii dintre ei sunt deja prietenii noștri, pentru că vin de mulți ani”, a precizat Dimitar Tachev.

„Ne face plăcere să avem oaspeți români în stațiunile noastre”

Cei care își doresc să își petreacă vacanța într-un resort de lux pot opta pentru Reina del Mar, un hotel de cinci stele ultra all-inclusive, situat în stațiunea Obzor, care le oferă turiștilor o mulțime de facilități și, totodată, o experiență culinară completă.

„Când îi întâmpinăm pe oaspeții noștri, ei preferă să se așeze pe plajă, lângă piscină, să-și ducă copiii în mini-cluburile noastre, astfel încât să poată avea timp unul pentru celălalt și se bucură foarte mult de serviciile noastre și mai ales de mâncarea noastră specială, pe care o pregătim pentru ei. Am instruit o mulțime de bucătari din toată lumea și pregătim întâlniri speciale cu echipa, cine de gală, servim în restaurantele noastre à la carte, avem un steakhouse, avem un restaurant italian și totul este gratuit pentru oaspeții noștri.

Ne face plăcere să avem oaspeți români în stațiunile noastre. Ce preferă ei? Ca orice oaspete normal, preferă să meargă la plajă, să înoate în mare, în piscină și se bucură de libertatea pe care Reina Del Mar le-ar putea oferi.

Dacă fac rezervări din timp, toți își pot permite să vină la proprietățile noastre și, desigur, uneori avem oferte speciale în sezon, pentru anumite date, așa că ar putea profita, de asemenea, și de acest lucru”, a menționat Kostadin Terziev, șeful Departamentului de Marketing al HVD Hotels Bulgaria.

Hotelul de cinci stele Reina del Mar le oferă turiștilor o experiență ultra all inclusive
Hotelul de cinci stele Reina del Mar le oferă turiștilor o experiență ultra all inclusive

O stațiune extrem de populară, care se află în topul destinațiilor alese de turiști români se află și Nisipurile de Aur, unde românii pot alege dintr-o gamă largă de hoteluri de patru și cinci stele, all inclusive.

„Suntem foarte bucuroși să avem România în piața noastră principală și suntem foarte încântați să primim oaspeții români pentru al patrulea an la rând. Hotelul Astoria a fost complet reconstruit în 2019 și, de atunci, a fost alegerea preferată a oaspeților români care vin pe litoral, pe coasta bulgară a Mării Negre, la Nisipurile de Aur.

Ne place să primim oaspeți români pentru că, în calitate de vecini, suntem foarte apropiați din punct de vedere cultural și ca oameni, așa că știm cum să le oferim oaspeților români cea mai bună calitate și ne îmbunătățim în fiecare an.

Ne străduim și investim mereu în asta, pentru a ne promova proprietățile în piața românească și pentru a avea din ce în ce mai mulți oaspeți din România anul acesta”, a explicat Maria Yotova, directorul de vânzări al Hotelului Astoria Golden Sands.

„Ne îmbunătățim conceptul all inclusive în fiecare an”

Turiștii care optează pentru Astoria Golden Sands, un hotel de patru stele all inclusive, beneficiază, la sfârșitul lunii mai, de un pachet de 302 euro de persoană pentru șapte nopți de cazare, în timp ce, în vârf de sezon, prețurile pot ajunge până la 768 de euro de persoană, pentru același interval de timp.

„Avem facilități pentru copii, piscine exterioare, un minunat centru spa, cu piscină interioară pentru copii si adulti, tot felul de terapii și masaje realizate de profesionisti, un concept all inclusive minunat. Ne îmbunătățim conceptul all inclusive în fiecare an, adăugând articole noi, un bucătar-șef nou, care îmbunătățește și mai mult calitatea în acest an. Avem restaurant italian, restaurant asiatic.

Gama de prețuri este moderată, prețurile nu sunt foarte mari. În plin sezon, prețurile sunt accesibile clienților noștri. Ținem cont mereu de cerere și suntem foarte flexibili în ceea ce privește politica prețurilor. De exemplu, în sezonul de vârf, persoanele care au copii călătoresc cel mai mult, așa că ne-am schimbat politica pentru toți copiii cu vârste de până la cinci ani, oferind gratuitate.

Prin comparație, în multe hoteluri din Nisipurile de Aur, copiii cu vârste de peste doi ani deja trebuiau să plătească. De aceea, ne adaptăm întotdeauna în funcție de cerere și facem tot posibilul pentru a oferi tuturor vacanțe la prețuri accesibile”, a adăugat Maria Yotova.

Prețuri avantajoase la hotel de patru stele all inclusive Astoria Golden Sands
Prețuri avantajoase la hotel de patru stele all inclusive Astoria Golden Sands

Consultantul în turism Hello Holidays, Cosmin Vasile, spune că prețurile pe care agențiile din România le oferă celor care își doresc o vacanță pe litoralul bulgăresc sunt foarte avantajoase, iar serviciile de care turiștii se bucură sunt la un nivel extrem de ridicat.

„Hotelurile sunt de la trei până la cinci stele, atât hoteluri de stațiune, dar și aceste resorturi, în care au posibilitatea să își petreacă întreaga vacanță aici, unde au tot confortul și toate serviciile de care au nevoie – de la mese, la servicii SPA, la diferite activități pe care le poți face. Și astfel că, într-un astfel de vacanță, de șapte nopți sau poate mai mult sau mai puțin, au posibilitatea să cuprindă multe alte servicii în cadrul acestui complex.

O vacanță în Bulgaria este cu atât mai importantă prin serviciile de masă pe care hotelurile le oferă. Majoritatea sunt în regim all inclusive sau ultra all inclusive, în funcție de specificul hotelului și, astfel, turiștii sunt cu atât mai încântați de serviciile de masă pe care hotelul le oferă și prin varietatea pe care acestea le oferă”, a afirmat Cosmin Vasile.

„Părinții au posibilitatea să se distreze împreună cu copiii, dar, totodată, să se relaxeze și separat”

Consultantul în turism a explicat că hotelurile de familie oferă un concept extrem de interesant, atât pentru copii, cât și pentru adulți, în contextul în care „părinții au posibilitatea și să se distreze împreună cu copiii, dar, totodată, să se și relaxeze separat”.

„Sunt multe hoteluri care au specificul acesta de hoteluri de familie, dar sunt și hoteluri adults only, în care, practic, copiii nu sunt primiți la cazare, sunt acceptate persoanele de peste 16 sau 18 ani. În cazul resorturilor și hotelurilor în care suntem primite familiile, acest lucru este foarte interesant, pentru că părinții au posibilitatea și să se distreze împreună cu copiii, dar, totodată, să se și relaxeze separat.

Hotelurile pun la dispoziția turiștilor acele Kids Club, acele centre special amenajate pentru copii, în care sunt animatori, în care copiii, practic, pot să-și petreacă toată ziua cu mai mulți copii și cu animatorii care sunt special angajați de hoteluri acolo și părinții să stea separat, să se relaxeze”, a precizat consultantul în turism.


CITEȘTE ȘI:

Astăzi se dă startul programului ”Litoralul pentru toţi”. Ce prețuri plătesc turiștii în perioada 22 mai – 18 iunie

Cât costă un sejur la hotelurile și pensiunile din Poiana Brașov în minivacanța de Rusalii. Cu ce oferte vin hotelierii

Reduceri de 70% pe litoralul românesc! Ireal cât costă o noapte la „all inclusive” în acest sezon estival

Studiu: Majoritatea românilor aleg destinații europene pentru vacanţa de vară de anul acesta

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte