VIDEO | Două dintre cele mai importante orașe din Transilvania, legătura directă pe Autostrada Transilvaniei/ Grindeanu: Bugetul CNAIR s-a dublat

Publicat: 15/12/2023, 11:10

Vești bune pentru românii din Transilvania. Lotul Chețani – Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania care face legătura între Târgul Mureș și Cluj, va fi dat în trafic joi seara, săptămâna următoare, anunță Sorin Grindeanu. Noul lot are o distanță de 15,7 km. 

Sorin Grindeanu a mers împreună cu premierul Marcel Ciolacu să inaugureze lotul Chețani – Câmpia Turzii. Astfel, joia viitoare, după deschiderea acestei secțiuni, se va putea circula pe 113 km de autostradă de la Târgu Mureș până la Nădășelu din județul Cluj.

În acest context, cea mai lungă bucată continuă de autostradă din România va avea aproximativ 245 de kilometri, după darea în folosință a lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3). Vorbim aici de tronsonul de autostradă Târgul Mureș – Cluj – Sebeș – Deva -Holdea.

Grindeanu a felicitat constructorul pentru că a terminat cu 8 luni mai devreme lucrările și a subliniat importanța acestui tronson, care acoperă bucata lipsă dintre cele două orașe transilvănene.

Încep prin a-i fericita pe cei de la Strabag. Trebuiau termine undeva în august 2024. Asta înseamnă cu opt, nouă luni mai repede. Felicitări, asta este un lucru care trebuie subliniat. Acest tronson în sfârșit acoperă bucata lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj. E un lucru important pentru zonă. Undeva în septembrie noi am mai dat drumul, am mai dat drumul unui tronson pe autostrada Transilvaniei de la de la Nușfalău, a spus ministrul Transporturilor.

Obiectivul lui Grindeanu: 250km inaugurați în 2023

Ministrul Transporturilor și-a reafirmat angajamentul său și a șefului CNAIR, Cristian Pistol, de a da în circulație până la finalul anului 250 de km de autostradă și drum expres, „lucru absolut realizabil”, spune Grindeanu.

Eu spun lucrurile sunt, așa cum spunea și dl. prim-ministru, pe drumul corect. Ne-am asumat eu și cu echipa cu de la CNAIR, cu dl. Pistol, ca până la sfârșitul anului viitor dăm drumul la cel puțin 250km de de autostradă și drum expres, un lucru absolut realizabil, a adăugat ministrul.

Ministrul Transporturilor a subliniat și finanțarea necesară pe care Guvernul o asigură în vederea finalizării acestor investiții din infrastructura rutieră a României, în contextul unei ședințe de guvern de joi, în care s-a trecut legea bugetului pe 2024.

Șeful de la Transporturi a transmis că de fiecare dată cere mai mulți bani la buget, însă a subliniat faptul că bugetul ministerului și al CNAIR-ului va fi unul record, dublu față din anul 2021. Potrivit legii bugetului de stat pe 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va primi 30.001.915 mii lei, adică cu +28,59% mai mult față de anul 2023.

„Da, acest lucru nu se poate face doar de noi, mai lipsesc sau ar trebui fie încă două componente. Pe de o parte, de la guvern avem finanțare și am avut și avem și noul buget. E record bugetul la Transporturi pentru anul 2024. Asta nu înseamnă e destul, de fiecare dată noi cerem tot mai mult, dar la CNAIR s-a dublat, s-a dublat și la transporturi față de 2021 când s-a preluat acest minister de către noi. E un du un buget de aproape mai mult de două ori mai mare (…) În al 2-lea rând trebuie să avem companii serioase așa cum e și această companie”, a explicat Gridneanu.

Noua secțiune de autostradă va contribui semnificativ inclusiv la fluidizarea circulației în municipiul Turda (județul Cluj) prin scoaterea traficului greu din localitate, transmite CNAIR.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu a salutat decizia Consiliului European de începere a negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova

S-a lansat licitația pentru finalizarea lotului Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania. Cătălin Drulă: „Este crucial să nu mai existe alte întârzieri”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Elena Udrea, în lacrimi. Ce s-a întâmplat cu micuța Eva
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb