VIDEO | Electroșocuri, lacrimogene și palme la Arad. Doi directori ai Direcţiei Sănătate s-au încăierat în birou. Activitatea DSP la vârf a paralizat!

Publicat: 09/01/2024, 19:33
Actualizat: 09/01/2024, 19:35

Poliția din Arad a fost nevoită să intervină marți la sediul DSP unde activitatea instituției publice a fost paralizată de doi dintre directori care s-au încăierat în urma unor neînțelegeri mai vechi pe teme profesionale. Cei doi s-au certat din cauza unor documente şi apoi s-au îmbrâncit, iar ulterior angajaţii au oprit lucrul, ei acuzând că tensiunea din instituţie durează de luni de zile.

Gheorghe Iulian Penzeş directorul economic și directoarea instituţiei, Cecilia Irimie, au reușit să blocheze activitatea DSP Arad printr-o busculadă care a făcut deliciul angajaților, motiv pentru care aceștia au fost nevoiți să întrerupă temporar lucrul cu publicul și să invite Poliția. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad au precizat, pentru AGERPRES, că au intervenit în urma unui apel la 112 şi fac cercetări la faţa locului. Au fost luate declaraţii martorilor şi protagoniștilor.

Din primele cercetări a reieşit că o femeie, de 49 de ani, ar fi fost agresată de un bărbat de 63 de ani. Cercetările sunt continuate într-un dosar penal, întocmit pentru lovire sau alte violenţe, în vederea stabilirii stării de fapt şi luării măsurilor legale, au declarat reprezentanţii IPJ.

Conflict profesional

Surse din DSP Arad au declarat, pentru AGERPRES, că scandalul a pornit de la refuzul directorului economic, Gheorghe Iulian Penzeş, de a semna documente în urma şedinţei Consiliului Director. Directoarea instituţiei, Cecilia Irimie, a chemat martori, pentru a se consemna în procesul verbal refuzul directorului economic. În acel moment, Penzeş a început să filmeze cum se ceartă cu directoarea, iar aceasta ar fi încercat să-l oprească. Penzeş ar fi lovit-o pe directoare, fapt care reiese şi dintr-o filmare primită de AGERPRES, în care se vede cum Cecilia Irimie se apără şi strigă. Ulterior, un alt angajat a intervenit pentru a-l opri pe directorul economic, care a plecat imediat de la birou, înainte de sosirea poliţiştilor.

Grevă spontană provocată de scandal

Din cauza scandalului şi a tensiunilor care durează de aproximativ un an, 50 de angajaţi au oprit lucrul timp de două ore şi au coborât în stradă, pentru a protesta.
„Este o situaţie care nu mai poate continua. Directorul economic menţine o stare de tensiune de foarte mult timp în această instituţie şi nu mai putem lucra în aceste condiţii. Are mai multe reclamaţii şi dosare la poliţie, toate din ultimul an. Şi de această dată, am sesizat Ministerul Sănătăţii şi am cerut măsuri urgente”, a declarat, pentru AGERPRES, un angajat al DSP Arad.

„Nu ne ameninţaţi cu spray-ul!”

În februarie 2023, poliţiştii arădeni au intervenit la sediul DSP Arad tot în urma unui apel la 112, prin care se reclama că directorul economic a adus la birou un aparat cu electroşocuri şi un spray cu piper, pentru a-şi intimida colegi cu care se afla în conflict. Şi atunci, angajaţii s-au plâns jurnaliştilor că Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, fiind publicată online şi o filmare. În aceasta se vede cum directorul economic a pus aparatul cu electroşocuri pe mâna unui coleg şi l-a pornit, iar cel agresat a strigat „M-ai curentat! Dom’le, vrei să mă omori?”. În scandal intervenise directoarea instituţiei, Cecilia Irimie: „Ce faceţi, domnule director? Vă rog foarte frumos, domnule director, cu aşa ceva nu veniţi la lucru, nu se poate aşa ceva! Acum mă speriaţi pe mine? Nu ne ameninţaţi cu spray-ul! Acum v-am văzut că aţi ameninţat!”.
Ulterior acestui incident au avut loc şi altele, iar Penzeş a fost detaşat şase luni în alt judeţ, înainte să revină la postul din Arad.

Citiți și: VIDEO | Bătaie în toată regula într-un mall din București. De unde a pornit conflictul

VIDEO | Imagini ȘOCANTE pe o stradă din Severin. Un bărbat a fost bătut cu bestialitate și abandonat

VIDEO | Bătaie cruntă la balul de Paște din Sadu! Tinerii „s-au luat” de la dedicații

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor