VIDEO EXCLUSIV. Grav accident pe Șoseaua Bucium din Iași: Cinci persoane au ajuns la spital / Doi șoferi de 19 ani s-au ciocnit frontal

Publicat: 31/12/2023, 11:37

Cinci persoane au ajuns la spital după ce, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, maşinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier pe Șoseaua Bucium, din Iași.

„În seara zilei de 30 decembrie, ora 23,40, poliţia a fost sesizată prin apel 112 despre faptul că pe şoseaua Bucium din municipiul Iaşi s-a produs un accident rutier soldat cu victime.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că şoferul unui autoturism, un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi ar fi pătruns pe sens opus, moment în care ar fi intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi.

În urma impactului, cinci persoane au suferit leziuni, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale”, a declarat Adina Ioana Ciobanu, purtător de cuvânt la IPJ Iaşi.

VIDEO EXCLUSIV. Grav accident pe Șoseaua Bucium din Iași: Cinci persoane au ajuns la spital / Doi șoferi de 19 ani s-au ciocnit frontal
VIDEO EXCLUSIV. Grav accident pe Șoseaua Bucium din Iași: Cinci persoane au ajuns la spital / Doi șoferi de 19 ani s-au ciocnit frontal

Prognostic rezervat pentru şoferul uneia dintre maşinile implicate în accidentul din Bucium

Unul dintre cei doi șoferi are şanse minime de supravieţuire, spun medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Şefa UPU din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon”, dr. Diana Cimpoeşu, care este şi coordonatorul SMURD Iaşi, a declarat că în urma accidentului rutier, unul dintre şoferi, un tânăr de 19 ani, a fost găsit în stop cardio-respirator, a fost resuscitat şi are fractură odontoid cu deplasare, laceraţie splenică şi hepatică, perforaţie gastrică, fracturi la ambii genunchi. După ce a fost stabilizat în UPU, a fost direcţionat spre sala de operaţie a Clinicii III Chirurgie.

Medicul spune că din cauza gravităţii leziunilor suferite, tânărul are şanse minime de supravieţuire, conform Agerpres.

Şoferul celuilalt autoturism, un tânăr tot de 19 ani, a suferit o ruptură splenică, fractură deschisă la nivelul femurului drept şi are pneumotorax bilateral, motiv pentru care a fost internat în terapia intensivă de la Clinica III Chirurgie.

Tot la ATI de la Clinica III Chirurgie a Spitalului „Sf. Spiridon” a fost internată o tânără de 23 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral urmat de pierderea stării de conştienţă, o fractură la nivelul mandibulei, fractură cu deplasare la nivelul osului occipital bilateral, fractură costală, pneumotorax apical bilateral, fractură scapulă stângă, contuzii hepatice şi pulmonare şi ruptură de splină.

Alte două persoane, victime ale aceluiaşi accident rutier, au fost transportate la acelaşi spital. În cea mai gravă stare se află un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a suferit multiple traumatisme la nivelul feţei, abdomenului, fractură de bazin, o contuzie splenică şi pulmonară, motiv pentru care a fost internat în una din clinicile de Chirurgie.

Poliția a deschis un dosar penal de „vătămare corporală din culpă”

Conform reprezentantei Poliției Iași, unul dintre conducătorii auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, celuilalt şofer fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de «vătămare corporală din culpă». Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi pentru luarea măsurilor legale care se impun”, a menţionat sursa citată.

Sursa video: GÂNDUL

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Lando Norris a obținut prima victorie din carieră în Formula 1. Pilotul britanic l-a învins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?