VIDEO General maiorul (R) dr. Virgil Ristea, despre convoiul rusesc de 60 de km blocat la marginea Kievului: „A fost vreun comandant tâmpit”

Publicat: 14/03/2022, 23:16
Actualizat: 14/03/2022, 23:26

Convoiul rusesc reperat din satelit, care măsura aproximativ 60 de kilometri și a rămas blocat mai multe zile la aproximativ 15 km de Capitala Kiev. a fost condus de „vreun comandant tâmpit” care s-a trezit târziu, după ce a fost atacat de artileria ucrainean. Convoiul a fost disperat în pădurile din regiune, a spus General maiorul (R) dr. Virgil Ristea, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul.

„A fost vreun comandant tâmpit. Să zicem că de fapt ei așteptau să înconjoare Kievul ca să lanseze ofensiva asupra orașului în același timp. Dar cât de idiot să fii să ții alea în coloană și să nu le disipezi prin păduri, ceea ce au și făcut pe urmă”, a declarat General maiorul (R) dr. Virgil Ristea.

Întrebat dacă e de părere că a existat cu adevărat acel convoi rusesc de aproximativ 60 de kilometru, Ristea a răspuns: „Da, a existat. Am auzit că au ajuns și în pana prostului, dar asta nu o cred”

General maiorul a explicat de ce armata ucraineană, știind de existența acelui convoi care se îndrepta spre Kiev, nu a acționat din timp. „Astea puteau fi atacate numai cu elicoptere și avioane și ei nu mai aveau, iar pe jos ar fi trebuit să atace cu niște blindate, ucrainenii nu și-au mai păstrat nimic spre Kiev pentru că cele două unități s-au dus în zona Donbas. Ei au crezut că tot războiul va fi numai atât” (în cele două regiuni din Donbas n. red)

Întrebat din ce mai este formată armata ucraineană, de vreme ce cele două unități importante sunt blocate în Donbas, generalul de aviație a afirmat: „Din tancuri, blindate, tunuri, soldați. Toți sunt vii acolo. Sunt țintiți la sol. Nu pot face manevră, iar un război fără manevră este zero. Rușii i-au fixat la sol. Când au văzut că nu merge Blitzkrieg-ul au trecut la varianta 2 și au schimbat tactica. Anumite unități au fost fixate ca să nu mai poate face manevră. Acum fac manevre cele care mai sunt disponibile. Armata ucraineană este țintuită la sol”

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase