VIDEO În 2016, ar fi putut să fie Primarul Capitalei, însă și-a retras candidatura. Ce spune Marian Munteanu despre Bucureștiul de astăzi: „Este un dezastru…”

Publicat: 14/04/2022, 08:48
Actualizat: 14/04/2022, 08:49

Antropologul Marian Munteanu, liderul manifestanţilor din Piaţa Universităţii a începutul anilor ’90, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Fost candidat în cursa pentru Primăria Capitalei în 2016, din partea PNL, Marian Munteanu nu este deloc optimist în ceea ce privește Bucureștiul de astăzi.

Acesta punctează însă că nu banii ar fi principala problemă, ci cheltuirea deloc inteligentă a resurselor existente.

„M. Tucă: Cum vi se pare capitala astăzi?

Marian Munteanu: Bucureștiul este un dezastru. Când mi-a propus conducerea PNL să candidez, pe lângă colacul de salvare politic, că aveau conflicte interne, recunosc că mi-am pus și eu problema că sunt foarte multe lucruri de făcut în București. Unele s-ar fi putut face fără s fi costisitoare. Nu suntem chiar atât de săraci, dar s-ar putea să constatăm, dacă ne uităm mai cu atenție, că nu ne folosim cu inteligență resursele.”

Ce declara Marian Munteanu în 2016

Reamintim că Marian Munteanu a fost candidatul din partea PNL, în anul 2016, pentru postul de primar al Capitalei. Acesta și-a retras ulterior candidatura. 

Acesta spunea la acea vreme că acuzaţiile care i s-au adus vor fi demontate şi că cei care au făcut această “vânzoleală”, vor avea surprize neplăcute, afirmând că s-au făcut presiuni din afara PNL care au dus la desolidarizarea unor candidaţi de campania sa.

“Eu am venit cu un mesaj care a fost destul de clar cu privire, de exemplu la modalitatea de a termina cu diferite chestiuni, scurgeri de fonduri. Poate unii au fost nemulţumiţi dintre atacatorii aceia ONG-işti care primesc mulţi bani şi au avut multe interese. Acolo a fost o panică înfiorătoare pentru că ştiau că eu pot câştiga alegerile, că o să dau cu ei de pământ, că s-a terminat cu furtul şi ei de unde să mai ia bani. (…) Poate au fost presiuni din drecţia asta, dinafara PNL”, declara la acea vreme Marian Munteanu, potrivit mediafax.ro.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.