VIDEO | MAI, noi dotări pentru Helipol și supravegherea traficului rutier. Cătălin Predoiu: „Vom avea nevoie de poliție foarte puternică și modernă”

Publicat: 23/12/2023, 15:37

Ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, și oficialii structurilor responsabile din cadru instituției, au participat și vorbit, sâmbătă, la evenimentul de prezentare a tehnicii achiziționate în cadrul proiectelor Helipol și Sistem mixt mobil de supraveghere a traficului rutier.

Cătălin Predoiu s-a declarat onorat și bucuros să participe la recepția noilor elicoptere și autospeciale intrate în dotarea Poliției Române.

„Este încă o zi în care forțele Ministerului Afacerilor Interne, în speţă astăzi Poliția, devin mai puternice și, implicit, prin care siguranța cetățeanului este consolidată. Pentru că toate aceste dotări logistice au ca finalitate siguranța cetățeanului”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Potivit șefului MAI, această recepție a fost precedată acum câteva zile de o altă recepție a unor autospeciale care au intrat în dotarea Poliției de Frontieră, precedată de o altă ceremonie, în care s-au recepționat autospeciale pentru stingerea incendiilor. Și mai înainte, o altă ceremonie, în care s-au recepționat elicopterele BlackHawk Sikorsky.

„Și cred că nu greșesc dacă spun că, cel puțin în materie de dotări cu mijloace logistice, cu elicoptere mai direct spus, Ministerul Afacerilor Interne este poate cel mai puternic minister din regiune. Eu văd acest lucru ca un bun început. Adică, nu e un sfârșit de etapă aici, nu trebuie să rămânem mulțumiți cu ceea ce am realizat, ci, dimpotrivă, trebuie să fie o etapă într-o succesiune de mai multe dezvoltări pe zona logistică, în Ministerul Afacerilor Interne”, a spus ministrul.

„Avem presiuni migraționiste în curs”

„Perspectiva ne arată un context securitar extrem de complicat, provocator, cu provocări geopolitice în regiune, război în Ucraina cu tot ce poate deriva din această provocare sub imperiul siguranței cetățenilor, de la trafic de arme până la trafic de muniție, trafic de persoane, contrabandă și așa mai departe. Avem presiuni migraționiste în curs, criminalitate transnațională, dezastre, schimbări climatice. Tot acest context impune o concluzie de bun simț. Şi anume faptul că, siguranța internă și ordinea publică internă devin valori extrem de sensibile. Critice!”, subliniat ministrul, precizând că cei care au ca responsabilitate să asigure această siguranță internă și ordine publică trebuie să fie dotați corespunzător.

Cătălin Predoiu a făcut referire și la tragedia din Cehia.

„Trag un semnal de alarmă către întreaga societate. În anii care vin vom avea nevoie de poliție foarte puternică și modernă, de poliție de frontieră bine dotată, care să protejeze frontiera. Bineînțeles, de forțe care să intervină în situații de urgență și de dezastre, dotate cu tot ce le trebuie. Nu mai spun de Jandarmerie”, a spus ministrul.

Șeful MAI a vorbit și de siguranța rutieră, care nu este doar în legătură directă cu activitatea Poliției Rutiere, ci și cu alți factori care contribuie la o bună desfășurare a traficului rutier.

„Infrastructura rutieră, în primul rând și spiritul civic, profesionalismul celor care pregătesc și acordă licențele, permisele de condus și un grad de civilizație şi de respect adecvat al participanților la trafic, al conducătorilor auto. Deci, este un produs comun aici! Noi ne pregătim, în fiecare zi vom continua acest program de pregătire. Şi în anul care vine sunt convins că vom dezvolta și alte programe similare”,a conchis Cătălin Predoiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor