VIDEO | Premierul Ungariei, Viktor Orban, despre războiul din Ucraina: ”Rușii nu vor pierde, nu va exista o schimbare politică la Moscova”

Publicat: 03/12/2023, 14:00
Actualizat: 03/12/2023, 14:01

Primul-ministru al Ungariei, Viktor Orban, consideră că strategia Occidentului de a finanța Ucraina într-un război fără sfârșit cu Rusia este inutilă și nu va aduce schimbări politice la Moscova, așa cum speră. Declarația a fost făcută la finalul lunii noiembrie, în timpul unei vizite oficiale în Elveția, care a inclus și o întâlnire cu liderii elvețieni, la Berna, și un discurs politic la Zurich.

Viktor Orban crede că Europa nu a avut o reacție potrivită în ceea ce privește războiul din Ucraina. Aflat într-o vizită oficială în Elveția, primul-ministru ungar nu a ezitat să spună fără menajamente ceea ce crede despre acest conflict și modul în care a fost gestionat de Occident.

”Nu există nicio îndoială, agresiunea este agresiune. Să încalci legea internațională este o încălcare a legii internaționale. Nu putem accepta asta. Așadar, nu aș vrea să vorbesc prea mult despre asta, pentru că este ceva evident. Dar întrebarea a fost cum vom reacționa noi, europenii, la asta. Și nu am făcut-o într-un mod corect. Îmi amintesc de criza similară care s-a întâmplat cu Crimeea. Și atunci am fost acolo la masa negocierilor, în Consiliul European, și liderii noștri, noi toți împreună, am răspuns la criza din Crimeea spunând că trebuie să localizăm conflictul. Să localizăm și să izolăm conflictul și i-am trimis pe liderii germani și francezi să negocieze și am ajuns la Acordul de la Minsk, care a gestionat oarecum, nu a rezolvat, dar a gestionat situația”, a spus Viktor Orban.

„Nu există nicio soluție pe câmpul de luptă”

Premierul ungar consideră că globalizarea conflictului nu a fost o decizie bună și afectează toată Europa, nu doar pe cei implicați în conflict.

”În zilele noastre, când s-a declanșat acest conflict de la Donețk, răspunsul nostru a fost exact opus. Să globalizăm conflictul, nu să îl localizăm, ci să îl facem internațional și să îl globalizăm, iar acum această problemă este una globală. Cred că asta este rău, este rău pentru toată lumea. Este rău pentru Europa, este rău pentru ucraineni, pentru ruși, este rău pentru toată lumea”, a adăugat Viktor Orban, care este de părere strategia Occidentului nu va aduce schimbări politice la Moscova.

”Când vorbim despre acest război, trebuie să înțelegem unde ne situăm. Care a fost strategia Occidentului în acest război? Simplific un pic, dar faptele acestea sunt. Strategia noastră a fost că ucrainenii vor lupta și vor câștiga în prima linie. Rușii vor pierde în prima linie, iar această pierdere va duce la o schimbare la Moscova, unde va fi un nou conducător, iar noi putem negocia. Putin este un criminal de război, un criminal, oricum ar fi, iar noul lider va fi acceptat ca partener pentru negocierea cu Uniunea Europeană. Aceasta a fost strategia. Noi finanțăm, ucrainenii luptă și mor”, a mai spus primul-ministru al Ungariei.

Liderul ungar este convins că Rusia nu va pierde războiul.

”Unde suntem acum? Este evident că ucrainenii nu vor câștiga în prima linie, nu există nicio soluție pe câmpul de luptă. Rușii nu vor pierde, nu va exista o schimbare politică la Moscova. Aceasta este realitatea. Asta este cu războiul din Ucraina”, a fost concluzia lui Orban.

CITEȘTE ȘI:

Viktor Orban: Aderarea Ucrainei la UE nu coincide cu interesele naţionale ale Ungariei. Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi

VIDEO EXCLUSIV | Viktor Orban, șantajat de Rusia cu dosarul de informator al KGB? Fost șef în SRI: „Este manevrat prin material de compromitere”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern