VIDEO | Stelian Bujduveanu: „Dorim să digitalizăm serviciul de parking. Vom ajunge la un număr de 30.000 de locuri de parcare la anul, pe vremea aceasta, în zona centrală”

Publicat: 05/08/2022, 20:23
Actualizat: 05/08/2022, 20:24

Viceprimarul General al Capitalei, Stelian Bujduveanu, a vorbit, vineri, la Digi24, despre ce noutăți vor apărea în sistemul de parcare pentru Bucureşti. Printre altele, oficialul a precizat că serviciul de parking va fi digitalizat și că, în prezent, există zece proiecte de parcări subterane în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană.

Stelian Bujduveanu: Încă din 15 august, vor începe licitațiile pentru parcometre, așa cum sunt și în alte orașe, care vor fi montate în marea parte a zonei centrale. Dorim – și am spus asta în urmă cu câteva luni – vom digitaliza serviciul de parking. Scopul este renunțăm la acei oameni care stau și colectează, poți plăti cash sau cu cardul acele parcometre și bine ar fi încurajăm achiziția de abonamente, atunci toată lumea ar câștiga timp, n-ar mai opri plătească parcarea orar. 

Oana Zamfir: Ce se întâmplă cu mașinile parcate pe locurile de parcare de reședință, care nu se mișcă cu anii de pe aceste locuri?

Stelian Bujduveanu: Avem posibilitatea, pentru cei care refuză plata parcării în zonele special amenajate, în detrimentul altor cetățeni care plătesc parcarea, reindisponibilizăm mașina. Dacă trece o perioadă destul de lungă de timp, acea amendă există și astăzi – suprapenalitatea, suprataxa de 200 de lei. Există și posibilitatea de a fi ridicată mașina și transportată într-un loc, la fel cum se întâmplă și în Sectorul 1, și în Sectorul 2, și în Sectorul 3, și în 4 și în 5 – nu știu dacă în 5, dar în 6 sigur.

Oana Zamfir: Vorbim despre persoane cu handicap – acolo se schimbă ceva?

Stelian Bujduveanu: Nu, acele gratuități vor rămâne în continuare și, mai mult, încercăm amenajăm – ni s-a semnalat acest aspect și sunt mai multe tipuri de locuri pentru persoanele cu dizabilități și încercăm ne conformăm legislației în vigoare, pentru că nu este îndeajuns doar trasezi și amplasezi semnul pe stradă.

Anumite locuri trebuie făcute special, cu loc de descărcare și încărcare în lateral. Deci încercăm ne adaptăm standardelor europene și ne cerem scuze bucureștenilor până acum nu s-a făcut, dar asta este unde vrem ajungem, la o Capitală modernă și accesibilă pentru toată lumea.

Oana Zamfir: O altă întrebare se referă la posibilitatea construirii de parcări supraterane. La ce alte soluții mai gândiți, câte locuri noi de parcare pot fi construite într-un București și așa sufocat de mașini?

Stelian Bujduveanu: În zona centrală, suntem limitați de spațialitate și acest lucru nu-l spun eu, îl vede toată lumea. Vom ajunge la un număr de 30.000 de locuri de parcare la anul, pe vremea aceasta, în zona centrală – tot nu vor fi îndeajuns.

Avem zece proiecte de parcări subterane în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, un proiect vechi în municipiul București, foarte multe zone pietonale, care implică autorizații de construire pentru aceste parcări, pe care le avem în lucru și pe care le vom scoate în licitații publice, pentru a se executa de firme private și mai vorbim de parcari amenajate la sol.”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers