Virgil Popescu, despre problema căldurii în București: Ne cerem scuze. Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa. Pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră

Redactor:
Alisa Ioana
Virgil Popescu, despre problema căldurii în București: Ne cerem scuze. Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem așa. Pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, vineri, că toate problemele cu căldura şi apa caldă în Capitală pornesc de la reţeaua primară, pe care sunt pierderi uriaşe din cauza lipsei de investiţii: „Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem aşa”.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că situaţia nu este deloc uşoară, dar a fost identificată suma necesară pentru a spori capacitatea de intervenţie a echipelor de mentenanţă şi reparaţii.

„În felul acesta vom aloca banii necesari Primăriei Capitalei ca să poată să achiziţioneze acest serviciu din mediul privat şi astfel echipele ELCEN împreună cu cele de la Termoenergetica să poată să fie permanent în teren şi să scurtăm cât de mult se poate timpul în care cetăţenii nu vor avea apă caldă şi căldură”, a spus Ciucă.

La rândul său, în cadrul aceleiaşi declaraţii de presă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că bucureştenii trebuie să ştie că totul pleacă de la reţeaua primară a municipiului.

„Avarie produsă din cauza pierderilor foarte mari”

„Ca să faceţi un termen de comparaţie, în urmă cu patru ani pierderile în reţeaua primară a municipiului Bucureşti erau de 800 de tone pe oră, astăzi pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră. Acolo a ajuns neinvestiţia, nepăsarea, reţeaua de termoficare a Bucureştiului. De aici trebuie să plecăm şi de aici trebuie să facem eforturi ca în această iarnă reţeaua de termoficare şi întreg sistemul de termoficare să poată fi ţinut în stare de funcţionare şi în echilibru”, a spus Popescu.

Acesta a menţionat avarie de la centrala Sud a ELCEN din weekend, „o avarie care s-a produs tocmai din cauza pierderilor foarte mari. A fost remediată în cel mai scurt timp, în două zile, este în curs de încărcare turbina spre capacitatea maximă, apa încălzită a ajuns la 75 de grade în acest moment. Mai cred că până luni totul revine la normal la CET Sud”.

„Vrem, nu vrem, iarna asta trebuie să o trecem aşa”

În paralel trebuie găsite soluţii în aşa fel încât să fie mărită capacitatea de producere a energiei termice în Bucureşti pentru a suplini „aceste pierderi imense care sunt în reţeaua de termoficare pentru că iarna asta vrem, nu vrem, trebuie să o trecem aşa”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, ELCEN a găsit în piaţă capacităţi suplimentare modulare de închiriat în aşa fel încât să le pună în diverse zona ca să producă mai multă energie termică şi să suplinească aceste pierderi

Ministrul Economiei: Ne cerem scuze bucureştenilor pentru ce se întâmplă

„Ne cerem scuze bucureştenilor pentru ce se întâmplă, dar trebuie să ne pregătim pentru iarnă. Încă Dumnezeu ne ajută vremea este caldă, dar nu ştim cât va dura. Ne pregătim cu aceste capacităţi modulare să le montăm în diverse zone din Bucureşti în aşa fel încât să suplinim cu energie termică nou creată aceste pierderi foarte mari din reţea”, a spus Popescu.

Primarul general al Capitalei a anunţat că 20 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru intervenţiile la avarii.

„Soluţia pe termen scurt este ca banii din fondul de rezervă să fie daţi către Primăria Capitalei, astfel încât Termoemergetica, prin contractele pe care le are deja deschise cu firme private, să poată să intervină în mai multe locuri pentru a remedia calitatea reţelei de transport. 20 de milioane de lei, care vin la Primărie, Primăria îi dă la Termoenergetica”, a spus Nicuşor Dan.

BOMBĂ! Prezentatoarea TV care s-a cuplat cu un copil de 17 ani. Ea este cu...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
FOTO. Cum arată Anca Neacșu, blonda din trupa ASIA, la 43 de ani! Era una...
Un om al strazii a gasit un portofel de firma, plin cu bani si l-a...
Simona Halep a omis un detaliu important când s-a retras de la Dubai! Lovitura primită...
S-a aflat tot adevărul. Cu cine l-a înșelat Lidia Buble pe Răzvan Simion
Armata americană va fi dotată cu o armă minune. 'Asta nu e SF!. Obiectele pe...
OMS vs Big Pharma. Şeful OMS vrea ca "reţeta vaccinurilor" să fie la liber. Companiile...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Mărturia fiicei criminalului din Onești: „Am sunat la Poliţie la Bacău şi la Bucureşti, să...
Cuplu bombă la Survivor! Au fost prinşi în pădure, în timp ce se...
Are 72 de ani, dar asta nu l-a oprit să se iubească cu o studentă....
Cea mai CIUDATĂ metodă prin care poți să ARZI mai multe CALORII în fiecare zi!...
Vremea o ia razna în România. Se întâmplă în următoarele 24 de ore
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă cu școlile din București, decizia din miez de noapte
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT. Medicii nu au mai putut face nimic...
Adele a slăbit mai mult. E de nerecunoscut. Cum arată acum cântăreața
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Revoluţie la WhatsApp! Se introduce funcţia pe care milioane de utilizatori o aşteptau
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide