Vlad Dumitru, manager general și cofondator al afacerii Berăria H, a spus, pentru Gândul, că inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nu au descoperit mâncare expirată și nici gândaci în bucătăria restaurantului. Acesta a recunoscut că inspectorii de la Protecția Consumatorilor au cerut ca toți cârnații neetichetați, „producție proprie” a localului, să fie aruncați.
Gândul a aflat că inspectorii ANPC au găsit numeroase nereguli la Berăria H și că imediat ce se va termina concertul programat vineri seara, restaurantul va fi închis.
În urma unei sesizări anonime, pe care cei de la ANPC au primit-o recent, a fost demarat un control la cunoscutul restaurant din București, Berăria H. Surse din cadrul instituției au declarat, pentru Gândul, că problemele identificate sunt multe și grave. Începând de la probleme cu gândacii în sală și terminând cu mâncare expirată. Mai mult, restaurantul servea clienților niște cârnați făcuți ”în regie proprie”, fără date de identificare. Aceștia au fost retrași de la comercializare.
„În seara aceasta este concert. Imediat ce se va încheia concertul, la ora 24:00, se suspendă activitatea pe termen nelimitat. Pe perioada concertului, va rămâne un comisar acolo care va supraveghea modul în care este gătită și calitatea mâncării servite vineri seara”, au precizat sursele citate.
Versiunea managerului Berăriei H, Vlad Dumitru, este însă diferită. El a declarat pentru Gândul că nu există încă o decizie de închidere a localului și că inspectorii ANPC sunt încă acolo, în control.
„Nu au găsit gândaci în bucătărie. A fost vorba despre un singur gândac în sala mare de 4.000 de metri. Și nu au găsit mâncare expirată. E adevărat, ne-au pus în vedere să aruncăm imediat toți cârnații neetichetați și produși în regie proprie, din carne tocată din comerț. Și nici faptul că domnul Piedone ar fi venit în persoană nu este adevărat”, a spus Vlad Dumitru.
El a apreciat că ANPC va finaliza controlul spre seară, când vor fi anunțate oficial și măsurile dispuse, dar și neregulile găsite la Berăria H.
Restaurantul Berăria H s-a deschis pe 12 septembrie 2014 în Parcul Herestrău din Bucureşti. Suprafaţa interioară a Berariei H este de 4.975 mp desfăşuraţi, la care se adaugă suprafaţa exterioară de 3.200 mp, dedicată terasei şi parcarilor. Cu aceste dimensiuni, Berăria H este cea mai mare din sud-estul Europei.
Berăria H a finalizat anul 2024 cu o cifră de afaceri de peste 15,5 milioane de euro, în creștere cu 2-3% față de anul precedent, sumă generată atât de segmentul de food & bar, cât și de cel de vânzări de bilete.