Vladimir Soloviov cere „distrugerea totală” a Ucrainei: „Ar fi un gest de bunăvoință”

Vladimir Soloviov cere „distrugerea totală” a Ucrainei: „Ar fi un gest de bunăvoință”
Vladimir Putin și Vladimir Soloviov / Sursă Foto: Wikipedia
Publicat: 05/07/2022, 11:58

Vladimir Soloviov, propagandistul preferat al lui Vladimir Putin, a cerut „distrugerea totală” a Ucrainei.

Vladimir Soloviov a sugerat că ar fi „un gest de bunăvoință” ca rușii să demoleze infrastructura-cheie a țării conduse de Volodimir Zelenski.

În timpul unei discuții televizate, Soloviov s-a arătat mâniat de progresul lent al armatei ruse în Ucraina, limitat la invazia regiunii Luhansk.

Strategii apărării ruse au declarat că retragerea de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră, după un atac al ucrainenilor, ar fi fost tot un „gest de bunăvoință”.

„Distrugerea totală, un gest de bunăvoință”

Decizia i-a înfuriat pe cei din anturajul lui Putin, care au văzut totul ca pe o înfrângere umilitoare.

Soloviov îl laudă, de obicei, pe Putin, dar acum este deranjat de ritmul lent în care soldații ruși avansează în Ucraina.

„Este posibil să distrugeți naibii instituția guvernului din Kiev – ca un gest de bunăvoință?”, a cerut Soloviov la postul tv de stat Rossiya 1.

„Un gest de bunăvoință – legat de faptul că NATO furnizează o mare cantitate de echipamente în zonă.

Este posibil să distrugeți întreaga infrastructură civilă, militară, de transport din vestul Ucrainei?

Ca un gest de bunăvoință, să distrugeți centralele electrice, turnurile de televiziune”.

Prezentatorul tv le cere generalilor ruși să „taie de tot accesul la electricitate în Ucraina, la apă, la comunicații – ca gest de bunăvoință”.

Putin, umilit pe Insula Șerpilor

Furia lui Soloviov survine după ce zona din jurul ambasadei Marii Britanii de la Moscova va fi redenumită Piața Poporului din Luhansk, o decizie menită să-i umilească pe britanici.

Marea Britanie nu recunoaște LPR (Republica Poporului Donețk).

Insula Șerpilor, un obiectiv strategic în Marea Neagră, a fost disputată încă de la începutul războiului, când apărătorii ucrainei au apostrofat o navă rusă cu celebra replică: „Navă rusă, du-te naibii…”

Nava de război rusă Moskva a fost scufundată de o rachetă ucraineană, un incident umilitor pentru liderul rus Vladimir Putin. Săptămâna trecută, Rusia s-a retras de pe Insula Șerpilor, informează Daily Mirror.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase