Vremea se schimbă radical! Când va ninge în București pentru prima dată în acest sezon

Vremea se schimbă radical! Când va ninge în București pentru prima dată în acest sezon
Foto: Pexels.com
Publicat: 07/11/2022, 13:59

Vremea se schimbă radical! Dacă în ultimele zile, temperaturile înregistrate în România semănau mai mult cu unele de vară decât cu cele din ultima lună a toamnei, acestea au ajuns la final, vremea intrând într-un proces de răcire simțitor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 7 – 20 noiembrie, iar vremea caldă va rămâne doar o amintire în perioada următoare.

Banat

Vremea va fi caldă mai ales în primele zile ale intervalului de referință, când se vor înregistra în medie maxime termice de 16…18 grade, apoi după data de 10 noiembrie, tendința va fi de scădere ușoară și treptată a temperaturilor diurne către medii 10…12 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Și temperaturile minime vor scădea treptat de la o medie în general de 5…8 grade în prima săptămână, până la o medie de 2…4 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 7, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Crișana

Până în data de 10 noiembrie vremea va fi caldă, cu temperaturi diurne în medie de 14…17 grade, apoi ușor și treptat acestea vor scădea spre valori mai apropiate de mediile multianuale, de 8…10 grade, în perioada 15…20 noiembrie. În prima săptămână minimele termice se vor situa în general la o medie de 5…8 grade, urmând ca în cea de a doua săptămână mediile să scadă și să tindă la valori de 1…2 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 7, 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

 Transilvania

În primele zile va fi mai cald decât în mod obișnuit cu maxime medii de 14…16 grade, ulterior spre finalul primei săptămâni media va scădea ușor spre valori de 11…12 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice diurne vor continua să scadă și se vor apropia de cele normale specifice perioadei, astfel media lor va tinde spre 8…9 grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 2 și 6 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea spre -1…0 grade. Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în zilele de 8, 12 și 13 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Maramureș

Vremea va fi caldă în prima săptămână a intervalului de referință, când media maximelor va fi cuprinsă între 12 și 14 grade, apoi tendința acestora va fi de scădere ușoară și treptată la medii 8…10 grade, valori mai apropiate de normele climatologice. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 3 și 7 grade, dar după data de 15 noiembrie mediile acestora va scădea până la valori în jurul pragului de îngheț (0 grade celsius). Probabilitatea pentru ploi în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 8, 11 și 12 noiembrie, dar și după data de 17 noiembrie.

Moldova

Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, cu precădere în jumătatea sudică a regiunii, până în data de 10 noiembrie, când media maximelor va fi de 14 grade, apoi vor marca o scădere, spre 8 grade mediat regional în 15 noiembrie și ulterior se vor menține la valori asemănătoare. Temperaturile minime vor avea variații în intervalul 7…16 noiembrie, de la medii de 4 la 8 grade, după care se vor stabiliza la 0 grade în medie pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 11, 12 și 13 noiembrie.

Dobrogea

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, astfel că media maximelor va fi de 14 grade până în data de 11 noiembrie, dar apoi vor scădea treptat la 10 grade și se vor menține așa pe intervalul 15…20 noiembrie. Temperaturile minime vor avea variații ușoare în prima săptămână de prognoză, cu medii între 6 și 8 grade, iar în a doua săptămână vor marca o scădere, spre 4 grade mediat pe regiune. Probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

Muntenia

În prima săptămână de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă calendaristică, cu medii ale maximelor de 16…18 grade și doar spre sfârșitul acesteia se va răci, astfel că maximele vor coborî la 12 grade. În cea de a doua săptămână temperaturile diurne nu vor mai avea variații semnificative, se vor menține la medii în jurul a 10 grade. Regimul termic nocturn va avea ușoare variații până în 12 noiembrie, cu minime de 6…8 grade mediat regional, apoi va scădea la valori, în medie, de 2 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în 12 și 13 noiembrie.

Oltenia

În intervalul 7 – 11 noiembrie temperaturile maxime vor varia între 16 și 18 grade mediat regional, valori mai ridicate decât în mod caracterstic acestei perioade, apoi vor scădea la medii de 10 grade în data de 16 noiembrie valori ce se vor menține până la finalul intervalului. Minimele vor avea variații în prima săptămână, de la 5 la 8 grade în medie, iar în cea de a doua vor scădea până în jurul a 0 grade, mediat regional. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 12, 13 și 14 noiembrie și din nou în 19 și 20 noiembrie.

La munte

Media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 7 și 10 grade în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, apoi va scădea treptat spre 4 grade în data de 12 noiembrie. Ulterior, vor avea doar variații ușoare, cu medii între 4 și 6 grade. Minimele vor avea valori medii în jurul a 2 grade în prima săptămână de prognoză, în ultima zi a acesteia vor scădea semnificativ spre -2 grade și se vor menține în jurul acestor medii în a doua săptămână. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în 7,8, 11, 12, 13 și 14 noiembrie.

Când va ninge în București

Potrivit meteorlogilor de la Accuweather, prima zăpadă este așteptată în Capitală chiar în luna decembrie. Mai exact, în București sunt așteptate ninsori pe data de 14 decembrie.

Foto: Accuweather
Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Lider de sindicat, despre bugetari: „Un etaj întreg vine la muncă după ora 10:00. Am...
Adriana Bahmuțeanu, dezvăluiri despre planul pe care Honorius Prigoană l-a pus la cale pentru a...
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
Cum va vota la primăvară electoratul lui Călin Georgescu. Trei sociologi explică cum funcționează psihologia...
„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte...
Cum arată apartamentele de 40 de milioane de dolari ale lui Bashar al-Assad de la...
Polonia, în alertă după atacul pe scară largă al Rusiei asupra instalaţiilor energetice din Ucraina....
Alexandru, un tânăr de 20 de ani din Vaslui, a făcut accident în locul în...
Mănânci salată de icre din supermarketurile românești? Ireal din ce sunt făcute, de fapt, potrivit...
Curier bătut cu bestialitate de doi indivizi în Cluj-Napoca, sub ochii trecătorilor. Scenele şocante au...
VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești,...
Ce a apărut la locul tragediei din Ploiești, acolo unde Armando și Mihai și-au găsit...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Este legal să ai două permise de conducere, dacă unul este de rezervă?
Cum se va încheia războiul Rusiei în Ucraina?
Ce spune ȘTIINȚA despre oamenii cărora nu le place să citească
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Decizia care se pregătește chiar acum în România
Plăcinte de post. Pot fi umplute cu ciuperci, varză sau gem
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea...
VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești,...
Ce dietă o ajută pe Andreea Mantea să se mențină în formă? Vedeta TV a...
Unde locuiește Fuego și ce spun vecinii despre el: "Dacă te întâlnești cu el, vorbește...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Mi-am dat seama că m-ai înșelat cu ăla care ne schimbă...
Noua Zeelandă va decide cine are și cine n-are voie să utilizeze sateliți de pe...