Zeci de mii de gălățeni riscă executarea silită. Oamenii nu și-au plătit taxele locale

Zeci de mii de gălățeni riscă executarea silită. Oamenii nu și-au plătit taxele locale
Zeci de mii de gălățeni riscă executarea silită. Oamenii nu și-au plătit taxele locale / Foto: Pixabay
Publicat: 07/07/2021, 13:10

Peste 47.000 de gălăţeni riscă să fie executați silit pentru că nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale, dar şi amenzile datorate bugetului local.

Cei care au restanţe pe primele şase luni trebuie să plătească datoriile cât de repede se poate, astfel se va putea evita blocarea conturilor sau alte popriri.

„Pentru neplata impozitelor şi taxelor locale la termenul scadent din 31 martie 2021, Serviciul Urmărire şi Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galaţi a emis 47.605 somaţii şi titluri executorii, demarându-se astfel procedura de executare silită în vederea recuperării debitelor restante, în conformitate cu dispoziţiile art. 220 si art. 230 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscala, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează Primăria Galaţi.

Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somaţiei şi a titlului executoriu nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită, mai spun reprezentanţii Primăriei. Plăţile pot fi făcute la ghişeu, prin sistemele bancare şi on-line pe platforma naţională www.ghiseul.ro.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase