Zelenski laudă Marea Britanie, care renunță treptat la petrolul rusesc: „Un semnal puternic”

Zelenski laudă Marea Britanie, care renunță treptat la petrolul rusesc: „Un semnal puternic”
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09/03/2022, 03:42

Decizia Marii Britanii de a-l sancționa pe Vladimir Putin, prin renunțarea la petrolul rusesc, până la finele anului, va trimite un „mesaj puternic” întregii lumi, a declarat, marți seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski a lăudat anunțul coordonat al SUA și Marii Britanii de a pedepsi financiar Rusia, după invazia Ucrainei, scrie Yahoo News.

Acesta a fost aplaudat la scenă deschisă pentru discursul său virtual din Camera Comunelor. „Asigurați-vă că cerul nostru ucrainean este sigur”, a cerut Zelenski.

„Fie Rusia va respecta legile internaționale și nu va mai declanșa războaie, fie va rămâne falită”, a declarat Zelenski.

Pe de altă parte, criticii acuză Marea Britanie că ar putea reveni la tehnici de fracking, în lipsa resurselor rusești.

Și președintele american Joe Biden a ordonat interzicerea importurilor de petrol rusesc, în timp ce UE va renunțat treptat la energia furnizată de Rusia.

În discursul său din Camera Comunelor, Zelenski a citat din Sir Winston Churchill, comparând situația Ucrainei cu cea a Marii Britanii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Vom lupta până la sfârșit, pe mare, în aer. Vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de cost”, a declarat liderul ucrainean. „Vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe maluri, pe străzi”, a continuat Zelenski.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase