Șoferi, atenție! Zonele din București unde parcarea nu mai este gratuită nici noaptea. Primăria Capitalei plănuiește noi tarife

Șoferi, atenție! Zonele din București unde parcarea nu mai este gratuită nici noaptea. Primăria Capitalei plănuiește noi tarife
Publicat: 29/10/2022, 15:39
Actualizat: 29/10/2022, 15:41

Noi tarife de parcare vor implementate în București, conform unui proiect supus dezbaterii de Primăria Capitalei. Potrivit documentului, pentru utilizarea locurilor de parcare în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 20: 00, propunerea este de a se practica un tarif de 5 lei pe oră.

„Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice și instituții publice, în zilele de luni până duminică și în intervalul orar 08:00 – 20:00, se stabilește un tarif de 25 lei/zi sau 500 lei/lună”, se arată în proiect.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabilește un tarif de 50 lei/lună sau 500 lei/an. Tariful unic pentru autocare și pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică – 20 lei/oră de luni până duminică.

Zonele din București unde parcarea nu mai este gratuită nici noaptea

Tariful orar de parcare se aplică de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în afara programului menționat parcarea fiind gratuită. inclusiv în zilele de sărbatori legale cu excepția parcajelor din zonele Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgarquinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Mqarriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața ȘLibertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii, Valter Mărăcineanu, Ziduri Moși unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală, scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Plata tarifului orar permite utilizarea unui loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

În cazul tarifelor pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice și instituții publice – abonamentul este valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în toată zona unică de tarifare; – plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Ce pățesc cei care nu plătesc parcarea

Pentru nerespectarea dispozițiilor legale, a prevederilor hotărârilor și dispozițiilor adoptate și sau emise de autoritățile publice locale, precum și a regulamentelor pentru utilizarea parcajelor publice aplicabile în materie. persoanele fizice și/sau juridice au obligația de a plăti către Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București cu titlu de daune-interese, o penalitate în valoare de 200 lei / autovehicul/24 ore, începând cu ora la care se constată neregularitatea, cu excepția cazului în care va fi dovedit un prejudiciu mai mare. Nerespectarea obligațiilor poate fi constatată de către Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau prival at Municipiului București prin întocmirea unei note de constatare.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete