Compania VCST a deschis la Alba Iulia o fabrică de componente auto, investiție de peste 30 mil. euro

Compania VCST a deschis la Alba Iulia o fabrică de componente auto, investiție de peste 30 mil. euro
Publicat: 08/07/2013, 19:40
Actualizat: 30/07/2014, 00:27

Compania belgiană VCST a inaugurat, luni, la Alba Iulia, o fabrică de componente auto, investiția fiind estimată la circa 30 de milioane de euro, la eveniment fiind prezent și ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Noua fabrică a fost construită în zona de dezvoltare economică a municipiului Alba Iulia și, potrivit oficialilor companiei, are în prezent 77 de angajați, iar numărul lor va crește până la 200 în 2014.

Directorul VCST Alba Iulia, Alexandru Goia, a declarat, luni, în cadrul ceremoniei de inaugurare a noii fabrici, că aceasta este realizată pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați, iar VCST a investit 30 de milioane de euro în realizarea acesteia, dintre care 25 de milioane de euro în echipamente și utilaje și cinci milioane în utilități și construcții.

Goia a spus că în fabrica de la Alba Iulia vor fi produse roți dințate pentru industria auto pentru clienți precum DAF, Ford, Perkins, Volkswagen și Thyssenkrupp.

La rândul său, ambasadorul Belgiei în România, Philippe Beke, a declarat că investițiile belgiene în țară au crescut în ultima perioadă ca volum, ca diversificare și ca număr de locuri de muncă.

„Sunt convins că VCST va reprezenta un partener bun pentru Alba Iulia, iar Alba Iulia va reprezenta un partener bun pentru VCST”, a pus Philippe Beke.

VCST este o companie multinațională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg), Belgia, cunoscută pe plan mondial ca lider în proiectarea tehnologică și execuția de componente auto. Istoria companiei a început în 1972, când fabrica din Belgia era parte a grupului Volvo, iar astăzi compania țintește o poziție de top în piața automotive, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie, precum roți dințate, arbori dințați sau componente de frână. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii și sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule și utilaje comerciale.

VCST deține fabrici în Belgia, Germania, Mexic, China, cu un total de 1.100 de angajați si vânzări de 145 de milioane de euro în 2012.

În 2011, compania a decis să investească în România, la Alba Iulia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase