ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402): putere și eleganță în mișcare

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402): putere și eleganță în mișcare
ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402)
Publicat: 29/09/2022, 13:00

Fiecare nouă generație Zenbook impresionează prin liniile de design rafinate care au consacrat încă de la început această serie deosebită de ultraportabile. Noul ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) este un produs impresionant datorită capacului inspirat de măiestria Kintsugi și, totodată, rămâne un Zenbook inconfundabil datorită designului elegant, atemporal, care îți calmează respirația.

Nou apărut în familia Zenbook, ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) evocă spiritul Zen, fiind un produs îndrăzneț care demonstrează că nu am atins încă limitele posibilului, atât când vine vorba de design, cât și atunci când ne raportăm la performanță și mobilitate, pentru că acestea constituie, bineînțeles, aspecte esențiale ale unui ultraportabil care nu face compromisuri.

Un design care îndeamnă la calm și introspecție

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) te va impresiona prin dimensiuni, cântărind doar 1.39 kilograme datorită carcasei care măsoară 16.9 mm grosime, și iese în evidență prin design și prin ergonomia centrată în jurul utilizatorului. Acesta se poate autentifica imediat pentru a începe lucrul prin simpla atingere a senzorului de amprentă ascuns discret în suprafața butonul de pornire.

Noile tastaturi și touchpad-uri ASUS ErgoSense și ASUS NumberPad 2.0 au fost reconstruite pentru a oferi și mai mult confort, facilitând introducerea datelor, contribuind, astfel, la crearea unei experiențe fluente de input.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402)

Setul complet de porturi și componentele puternice, dar totodată eficiente, permit abordarea unor fluxuri de productivitate dificile, în orice moment, datorită portabilității excelente din care amintim doar autonomia de până la 18 ore, suficientă pentru mai multe zile întregi de lucru.

Aceste avantaje sunt înglobate într-un design foarte elegant, cu un capac ale cărui linii au fost trasate pentru a celebra arta japoneză a reparației obiectelor ceramice, Kintsugi. ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) poate fi comandat într-una din cele două variante de finisaje superbe: Aqua Celadon, o nuanță subtilă de verde pal întâlnită frecvent la obiectele din porțelan, și Ponder Blue, o culoare care te invită la introspecție.

ASUS OLED: acuratețe remarcabilă a culorilor, fluență deosebită a mișcării

Componenta care te va surprinde în clipa în care deschizi capacul este noul ecran de 14 inch cu tehnologie ASUS OLED (Organic Light Emitting Diode). Este vorba despre un panou definit de margini extraordinar de subțiri NanoEdge care îi oferă un raport ecran-corp remarcabil de 90%, ajutând, astfel, la crearea unui aspect compact, care îți permite totodată să afișezi mai multă informație decât o poți face pe ecranul obișnuit al unui laptop de 14 inch.

Ecranul cu rezoluție 2880 x 1800 pixeli vine cu un aspect vertical crescut la 16:10 și este validat individual PANTONE înainte de a pleca din fabrică pentru a garanta că imaginile ultra-realiste sunt afișate cu culori precise, la un standard ridicat, demn de mediile profesionale. Certificarea VESA DisplayHDR True Black 500 înseamnă că vei putea viziona filmele dorite la calitate cinematografică, lucru garantat și de acoperirea completă a gamutului de culoare DCI-P3, standardul utilizat în prezent la producțiile hollywoodiene.

Imaginile în mișcare sunt de o fluență remarcabilă datorită ratei de împrospătare superioare de 90 Hz a ecranului și timpului de răspuns redus care a fost măsurat la doar 0.2 milisecunde.

Experiența multimedia este întregită de sistemul audio certificat de experții de la Harman Kardon și de amplificatorul Smart Amp ce poate susține un volum sonor de 3.5 ori mai ridicat, fără distorsiuni, atrăgând, astfel, și importanta certificare Dolby Atmos.

Putere pentru multitasking în orice situație

La baza configurației acestui uluitor ultraportabil se află cea mai recentă generație de procesoare Intel, până la un puternic chip Intel Core i7, însoțit de placa grafică Iris Xe, de până la 16 GB RAM LPDDR5 la viteza amețitoare de 4800 MHz și de o unitate de stocare tip NVMe PCI-E Gen 4 care citește datele cu o viteză surprinzătoare de până la 6500 MB/s.

Conectivitatea este una dintre caracteristicile de bază ale unui portabil, astfel încât primești cele mai rapide transferuri wireless grație plăcii de rețea compatibile cu noul standard WiFi 6E. Perifericele se pot conecta și mai rapid prin fir la viteze extreme de până la 40 Gbps datorită conectorilor compatibili Thunderbolt 4.0 cu mufă USB Type-C. Aceștia fac posibilă, de asemenea, încărcarea rapidă a bateriei până la nivelul de 60% în doar 49 de minute. Odată încărcată, capacitatea de 75 Wh a acesteia poate oferi până la 18 ore de autonomie.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402)

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3402) este ultraportabilul ideal, un Zenbook autentic, și te așteaptă să îl cumperi din ASUS eShop România.

Și o mențiune utilă înainte de a încheia: poți participa în această perioadă în campania Părerea ta contează. Ce trebuie să faci pentru a te înscrie? Publică o succintă recenzie de utilizare a noului tău laptop ASUS de cel puțin 200 de caractere pe una dintre platformele participante și vei primi în mod gratuit un an de extindere a garanției noului tău produs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase