ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401): stil și performanță într-un format binecunoscut

Publicat: 28/03/2022, 14:37

Fiecare an aduce noi modele ASUS Zenbook mai ușoare, mai rapide, cu adaugă funcții inovatoare ce completează experiența de utilizare. Modelul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) păstrează liniile de design Zenbook ușor de recunoscut, într-o carcasă care măsoară doar 15.9 mm grosime și cântărește 1.4 kg. Ecranul superb, cu tehnologie OLED, oferă o experiență de vizualizare greu de descris în cuvinte, iar performanța laptopului este maximizată de prezența tehnologiei ASUS Intelligent Performance.

Indiferent că ne referim la creatorii de conținut, la utilizatorii din mediul de afaceri care caută un instrument care să-i ajute să crească productivitatea de oriunde aleg să lucreze sau de cei sunt interesați în primul rând de capabilitățile multimedia, ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) se potrivește ca o mănușă utilizatorilor care își doresc cele mai noi tehnologii.

ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) redefinește ceea ce înseamnă portabilitate fără compromisuri, fiind o ustensilă ideală pe care cei care călătoresc și trebuie să lucreze din diverse locații, o unealtă pe care se pot baza zi de zi, dar și un companion pentru momente de relaxare în momentele de odihnă, de la finalul unei zile de lucru.

Mobilitate și performanță de invidiat

ASUS a rafinat aspectul Zen, un design atemporal al gamei, adăugând câteva linii subtile modelului Zenbook 14X OLED (UX5401), precum și componente noi care includ procesoare până la Intel Core i7 din generația a 11-a cu grafică integrată Iris Xe, memorie eficientă LPDR4X și rapidă datorită frecvenței maxime de 4256 MHz, plus un SSD PCle Gen 4 care reduce timpii de încărcare datorită vitezelor amețitoare de citire ce ating frecvent 6500 MB/s.

Performanțele procesorului sunt amplificate cu pâna la 70% de sistemul ASUS Intelligent Performance și de utilizarea unei soluții de răcire capabile, IceCool Plus, care permite selectarea de către utilizator cu doar câteva click-uri a unuia dintre cele trei moduri de funcționare predefinite direct din aplicația MyASUS. Senzorul de amprentă integrat în butonul de Power permite reluarea lucrului în doar câteva secunde, iar balamalua ErgoLift cu deschidere completă la 180 de grade permite partajarea facilă a ecranului cu colegii în timpul întâlnirilor de lucru sau în timpul liber cu familia și prietenii.

Deși dimensiunile compacte ale carcasei nu au lăsat loc pentru integrarea unei tastaturi de dimensiune completă, inginerii ASUS au recurs la o soluție ingenioasă: integrarea NumberPad 2.0 în touchpadul laptopului, acesta putând fi activat rapid datorită butonului dedicat, moment în care conturul blocului numeric devine vizibil.

Utilizatorii laptopului ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) vor aprecia cu siguranță gama completă de porturi: doi conectori Thunderbolt 4 USB Tip-C, jack audio de 3.5mm, mufă USB Tip-A și cititor de carduri micro-SD. Productivitatea este ajutată și de conexiunea fără fir de ultimă generație, o placă de rețea WiFi 6 capabilă să elimine întârzierile la încărcarea site-urilor web și a aplicațiilor.

ASUS OLED: un ecran care va atrage priviri

Laptopul ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) este echipat cu un ecran cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode), o experiență cu adevărat deosebită. Pe lângă suportul pentru control tactil, intuitiv, panoul impresionează și prin aspectul 16:10 care aduce un beneficiu important: mai mult spațiu vertical pentru o productivitate sporită.

Tehnologia OLED are ca avantaje, printre altele, controlul individual al fiecărui pixel din imagine, lucru care se traduce prin contrast practic infinit de 1.000.000:1, gamă dinamică HDR extinsă pentru o calitate vizuală care se distinge cu greu de realitate, dar și culori ultra-vii pentru că afișajul laptopului Zenbook 14X OLED (UX5401) redă tot volumul de culoare DCI-P3, standardul actual din cinematografie.

Pentru a putea fi utilizat cu succes și în medii profesionale, culorile nu trebuie să fie doar vii, ci și corecte, de aceea toate ecranele ASUS OLED sunt calibrate și validate PANTONE, venind suplimentar și cu certificarea VESA DisplayHDR True Black 500. Dacă nu ai mai experimentat un ecran OLED până acum, vei fi surprins plăcut de experiența vizuală perfectă pentru utilizarea în medii de lucru unde acuratețea imaginii și culorilor primează, cât și pentru simpla redare a conținutului multimedia de pe platformele de streaming populare.

Laptopul Zenbook 14X OLED este disponibil în eShop ASUS România în mai multe configurații atent alese pentru a face față oricărei situații: ASUS Zenbook 14X OLED (UX5400) – motorizat de procesoare Intel din generația 11, SSD-uri rapide PCle 4.0 și ScreePad, un ecran intuitiv integrat în touchpad, controlat de aplicația ScreedXpert; ASUS Zenbook 14X OLED (UX5401) – model dotat cu procesoare Intel generația 11, până la Core i7, unități de stocare NVMe conectate pe PCle 4.0, NumberPad integrat în touchpad și ASUS Zenbook 14X OLED (UM5401) – un model în centrul căruia bate inima unui procesor AMD, până la Ryzen 9 5900HX, ajutat de un chip grafic integrat Radeon.

Toate aceste modelele îți aduc în clipa achiziției, drept bonus, acces gratuit timp de trei luni la suita de programe Adobe Creative Cloud, cea mai cunoscută și utilizată gama de aplicații de design grafic pentru creatorii de conținut, plus 100 GB spațiu de stocare în cloud pentru salvarea proiectelor.

Suplimentar, poți participa în Campania Părerea ta contează, prin simpla postare a unei recenzii pe oricare dintre platformele înscrise și vei primi un an de extindere a garanției noului tău Zenbook 14X OLED.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom