Concertul caritabil de sâmbătă, 19 martie, a strâns peste 150.000 de lei pentru copiii orfani, victime ale războiului din Ucraina

Publicat: 21/03/2022, 15:04

Concertul caritabil dedicat copiilor orfani, victime ale războiului din Ucraina a umplut, sâmbătă seara, sala de 180 de locuri a ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Organizatorii – Asociația Medici pentru România, Asociația Jojo și Fundația Silvestri – cu sprijinul sponsorilor și donatorilor individuali au reușit să strângă peste 150.000 de lei (aproximativ 30.000 de euro) în doar 3 zile.

„Fondurile vor ajunge integral către două centre din Bihor și Ilfov, care găzduiesc copii orfani și familii pe care războiul i-a alungat din Ucraina. Aceste centre își dedică timpul și resursele ca acestor copii să le fie mai bine, după trauma pe care au suferit din cauza războiului. Ne bucurăm că îi putem ajuta, lucru care nu ar fi fost posibil fără toți cei care s-au implicat în acest concert”, a spus Alexandru Costache, Președinte Medici pentru România.

„Într-un loc încărcat de istorie, în inima Bucureștiului, am răspuns cu Porumbescu și Chopin la răul și dramele care ne înconjoară. Solidari cu vecinii ucraineni, care luptă cu Stinger și Javelin în războiul absurd din țara lor. A fost modul nostru de a spune „Slava Ukraini” și de a arăta că există miracole. Mă înclin și le mulțumesc celor care au făcut posibil acest concert extraordinari, organizat în doar câteva zile: artiști de renume mondial, companii de top din România și oameni iubitori de frumos. Vom continua să strângem fonduri pentru acești copii și să facem tot ce este nevoie pentru a ne arăta solidaritatea”, declară Sebastian Burduja, co-fondator al Asociației Jojo.

Invitați să interpreteze pe scena ARCUB au fost artiști cu renume mondial – Sînziana Mircea, Remus Azoiței, Laura Tătulescu, Kristofer Lundin, Raisa Mihai, un grup de artiști din corul Filarmonicii George Enescu dirijat de Ion Iosif Prunner și un elev laureat al colegiului Colegiul Național de Muzică George Enescu.

Evenimentul a avut ca sponsori BCR, Bursa de Valori București, Medtronic, Eximbank, Cricova, Domino’s Pizza, P3 Logistic Parks, D&P Perfumes, OEB și ca parteneri media TVR, Adevărul, Gândul, Q Magazine.