Tratamentul chirurgical modern al afecțiunilor urologice, la SANADOR

Tratamentul chirurgical modern al afecțiunilor urologice, la SANADOR
Tratamentul chirurgical modern al afecțiunilor urologice, la SANADOR
Publicat: 11/05/2023, 16:46

Chirurgia robotică este în prezent cea mai avansată metodă de chirurgie minim invazivă datorită tehnologiei pe care o utilizează, dar și pentru multiplele beneficii pe care le aduce pacienților: incizii de mici dimensiuni, risc de complicații redus, spitalizare de scurtă durată și recuperare rapidă.

Sistemul robotic permite accesarea unor zone anatomice greu de abordat în condiții normale și oferă posibilitatea efectuării intervențiilor chirurgicale cu mare precizie prin eliminarea tremurului fiziologic al mâinii chirurgului – medicul manevrând brațele robotice la care sunt atașate instrumentele chirurgicale de la o consolă, cu ajutorul unor joystickuri. În plus, chirurgul are o imagine mult mai clară asupra câmpului operator, 3D, mărită de până la zece ori, ceea ce face să poată fi vizualizate și cele mai mici detalii anatomice. În acest fel pot fi rezolvate chiar și cele mai complexe cazuri, care necesită disecții minuțioase.

Indicațiile chirurgiei robotice vizează, în principal, sfera chirurgiei generale, ginecologice și urologice. Cu ajutorul chirurgiei robotice urologice se poate trata în prezent o paletă largă de afecțiuni urologice maligne, precum cancerul de prostată, cancerul renal și vezical, dar și benigne, cum sunt adenomul de prostată și chisturile renale. Chirurgia robotică este indicată ca primă intenție în prostatectomia radicală, în cazurile care prezintă indicații în acest sens, dar și pentru alte intervenții urologice oncologice și reconstructive, pentru tumori renale și de glandă suprarenală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale, leziuni ale ureterului sau reimplantarea uretero-vezicală.

Cancerul de prostată localizat sau local avansat poate beneficia de acest tip de tratament cu viză curativă, care implică eliminarea în totalitate a prostatei, a vezicii urinare, a veziculelor seminale, precum și a glandelor limfatice din vecinătate. De asemenea, chirurgia robotică permite, pe lângă îndepărtarea tuturor structurilor anatomice afectate de cancerul de prostată, și prezervarea sfincterului uretral extern, a continenței urinare și a elementelor neurovasculare care învelesc prostata, conservând astfel potența pacienților după această intervenție. Astfel, în cazurile atent selecționate, chirurgia robotică poate fi soluția optimă pentru vindecarea bolnavilor cu cancer de prostată.

Chirurgia robotică este utilizată în prezent, pe lângă prostatectomii, și pentru realizarea altor tipuri de intervenții urologice, precum nefrectomii parțiale sau totale, cistectomii (extirparea vezicii urinare), limfodisecții (extirparea ganglionilor), excizii ale chisturilor. De asemenea, cu ajutorul sistemului robotic se pot efectua multe suturi vasculare de mare finețe și se pot realiza intervenții reconstructive.

Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților consulturi de urologie și investigații specifice pentru diagnosticarea și tratamentul diferitelor afecțiuni urologice. Acolo unde există indicație pentru tratament chirurgical, intervențiile pot fi realizate atât clasic, prin chirurgie deschisă, cât și minim invaziv – laparoscopic sau robotic, în condiții de maximă siguranță. Intervențiile robotice sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR cu ajutorul sistemului robotic da Vinci Xi, cel mai performant instrument chirurgical existent la ora actuală în lume.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Devine obligatoriu din 7 iulie. Dispozitivul pe care toate mașinile trebuie să-l aibă la bord
Codul rutier: Obligații pentru conducătorii auto care tractează alte vehicule
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×