5 dintre cele mai bune seriale inspirate de filme | VIDEO

Publicat: 17/09/2022, 11:04

Seriale inspirate de filme – acesta este un concept de producții pentru micul ecran care a luat din ce în ce mai multă amploare în ultimii ani. Iar seria de show-uri TV inspirate de filme se va îmbogăți curând: Regé-Jean Page, starul serialului “Bridgerton”, și Glen Powell, vedeta filmului “Top Gun: Maverick”, vor juca în serialul “Butch și Sundance”, produs de Amazon. 

Serialul este bazat pe westernul recompensat cu patru premii Oscar “Butch Cassidy și Sundance Kid”, lansat în 1969, cu Paul Newman în rolul lui Butch și Robert Redford în rolul Sundance Kid. Filmul, inspirat din fapte reale, îi urmărește pe cei doi răufăcători în timp ce fug de autorități în urma unui șir de jafuri în trenuri. Pelicula este considerată unul dintre cele mai bune lungmetraje americane din istorie.

Vezi trailerul aici:

Detaliile despre serialul produs de regizorii Joe și Anthony Russo, cunoscuți pentru filme din seria “Avengers”, sunt puține, dar, potrivit The Hollywood Reporter, acesta va sta la baza unei francize mai mari, cu mai multe serii și producții spin-off. De asemenea, surse au declarat pentru THR că acțiunea serialului este plasată într-o Americă alternativă, similar seriei “Man in the High Castle” de la Amazon. Page îl va juca pe Butch Cassidy, în timp ce Powell va prelua rolul Sundance Kid. 

Aceasta nu este prima dată când un film de succes este transformat într-un serial. Întrucât trăim într-o epocă de aur a televiziunii și rețelelor de streaming, este cumva normal ca unele filme de succes să stea la baza unor seriale.

Iată mai jos 5 dintre cele mai bune seriale inspirate de filme. 

“Buffy The Vampire Slayer” (1997 – 2003)

Un fenomen cultural, serialul a transformat-o pe Sarah Michelle Gellar în superstar. Aceasta a interpretat-o pe Buffy Summers, o tânără care a ales să fie o ucigașă pentru a-și proteja lumea de vampiri, demoni și alți inamici supranaturali, în timp ce era o elevă „normală” de liceu. Bazat pe filmul omonim lansat în 1992, cu Kristy Swanson în rolul principal, serialul a avut șapte sezoane și a dat naștere unui spin-off, “Angel”, care a durat alte cinci. Universul lui Buffy a generat numeroase romane, benzi desenate și jocuri video. 

“Fargo” (2014 până în prezent)

Seria produsă de FX este bazată pe comedia neagră omonimă regizată de frații Joel și Ethan Coen, premiată cu Oscar în 1996. Serialul a fost un succes de critică și de public încă de la debut. Fiecare sezon are loc într-un timp și un spațiu diferit – de exemplu, primul sezon are loc în Minnesota și Dakota de Sud, la mijlocul anilor 2000, pentru ca mai apoi acțiunea să fie mutată în Kansas City din anii 1950. De asemenea, o distribuție nouă este introdusă în fiecare sezon. Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Ewan McGregor și Chris Rock sunt doar câteva dintre starurile care au jucat în serial. În februarie anul acesta, serialul a fost reînnoit pentru al cincilea sezon.

“Snowpiercer” (2020 până în prezent)

Bazat pe filmul omonim regizat de Bong Joon-ho, premiat cu Oscar în 2013 și în care a jucat și actorul român Vlad Ivanov, alături de legende ca Ed Harris și John Hurt, “Snowpiercer” a avut premiera pe TNT. Amplasat înaintea evenimentelor din film, “Snowpiercer” prezintă o versiune postapocaliptică a Terrei în anul 2026. Lumea a fost cufundată într-o a doua epocă de gheață, iar oamenii rămași trăiesc la bordul Snowpiercer, un tren în mișcare perpetuă, care înconjoară tundra înghețată a Pământului. Seria explorează teme precum problemele structurii claselor și nedreptățile sociale, dar are spațiul necesar pentru a crea povești mai lungi și personaje complexe. În iunie anul acesta, înaintea premierei celui de-al patrulea sezon, TNT a anunțat că acesta va fi partea finală a serialului “Snowpiercer”. 

“Stargate: SG-1” (1997 – 2007)

Serialul SF despre SG-1, o echipă a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite însărcinată să exploreze galaxia și să apere Pământul de amenințările extraterestre, a rulat timp de zece sezoane. Serialul difuzat pe Showtime și Sci Fi se bazează pe filmul “Stargate” din 1994, de Roland Emmerich, care, deși a fost un succes de box office, nu a avut nici pe departe impactul cultural pe care l-a avut seria. Aceasta a generat patru producții spin-off – “Stargate Infinity”, “Stargate Atlantis”, “Stargate Universe” și “Stargate Origins” – și două lungmetraje, “Stargate: The Ark of Truth” și “Stargate: Continuum”. 

“Cobra Kai” (2018 până în prezent)

Netflix este rețeaua care a preluat serialul și l-a transformat într-un hit. Bazat pe filmele “The Karate Kid”, serialul se află la al cincilea sezon, care a avut premiera în septembrie. Seria îi prezintă pe cei doi actori principali din filmele originale – Daniel LaRusso (Ralph Macchio) și Johnny Lawrence (William Zabka) –, care au acum 50 de ani și locuiesc în Los Angeles. Serialul urmărește rivalitatea lor continuă în viața lor adultă, în timp ce creează o nouă generație de copii tineri care sunt dornici să învețe karate.

CITEȘTE ȘI: Cu cât s-a vândut arma căpitanului Kirk din „Star Trek”

„Friends”, lider în topul celor mai bune finaluri de seriale TV din ultimii 20 de ani

Actrițe care au refuzat personaje acum celebre. Cine a primit, inițial, rolurile principale din „Twilight”, „Sex And The City” sau „Titanic”

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
MAGHIARII, umiliți în România. Porneşte revoluţia: Reacţionăm!
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Chiar și șefii se tem că Inteligența Artificială le va lua locul de muncă!