Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 22 și 23 octombrie

Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 22 și 23 octombrie
Publicat: 22/10/2022, 08:00

Într-un București care refuză să capituleze în fața frigului de toamnă am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și concerte numai bune să-ți încălzească sufletul.

Filme pe agenda de weekend

Un blockbuster, un desen animat, un documentar și o comedie neagră sunt premierele acestei săptămâni puse pe agenda de weekend, dar un film bun este mult mai spectaculos văzut la cinema, așa că tot ce ai de făcut este să alegi ce vrei să vezi.

„Adam întunecatul”

Acum aproape 5.000 de ani a fost înzestrat cu puterile zeilor egipteni, însă asta i-a adus imediat și întemnițarea. Acum, Black Adam (Dwayne Johnson) este eliberat și e gata să aducă dreptatea în lumea modernă. În felul lui…

Regia: Jaume Collet-Serra

Cu: Dwayne Johnson, Noah Centineo, Aldis Hodge, Sarah Shahi

Gen film: Acţiune

„Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat”

Căpitanul Sabertooth se va confrunta cu o mulțime de provocări atunci când își propune să găsească un diamant magic pierdut.

Regia: Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune

Cu: Kyrre Haugen Sydness, Leonard Valestrand Eike, Siri Skjeggedal

Gen film: Animaţie

„Cut!”

Într-o fabrică părăsită se turnează un horror ieftin. Echipa nu dă doi bani pe proiect. Doar regizorul are energia necesară pentru a insufla viaţă în acest al nuştiucâtelea film cu zombi. În timpul unei scene, filmarea e întreruptă de zombi adevărați.

Regia: Michel Hazanavicius

Cu: Matilda Anna Ingrid Lutz, Bérénice Bejo, Romain Duris, Finnegan Oldfield, Grégory Gadebois

Gen film: Comedie

„Floarea soarelui în picturile lui Van Gogh”

Într-o expoziție extraordinară, Muzeul Van Gogh a aruncat o privire nouă și revelatoare asupra celor cinci picturi ce reprezintă floarea-soarelui în vază. Și încă o dată, muzeul Van Gogh și-a deschis porțile exclusiv pentru Exhibition on Screen.

Regia: David Bickerstaff

Cu: Jamie de Courcey

Gen film: Documentar

Teatru pe agenda de weekend

Lasă-te cuprins de spiritul Thaliei și mergi să te bucuri de arta ei la teatru, pentru că am pus pe agenda de weekend câteva piese numai bune de văzut zilele acestea.

„Cursa de șoareci”

Cursa de șoareci este un irezistibil thriller clasic ce îmbină umorul negru, suspansul, situațiile-limită, emoția și jocurile întortocheate ale minții.

Fiind vorba de Agatha Christie, „regina crimei”, bineînțeles că nimic nu este ceea ce pare, toată lumea are ceva de ascuns, iar surprizele se dezvăluie la fiecare pas… greșit. Astfel, un idilic decor britanic devine peste noapte locul de desfășurare a unui formidabil policier, în care fiecare gest reprezintă o potențială probă judiciară.

Într-un conac al Angliei rurale, în plină (și convenabilă) furtună de zăpadă, mai mulți călători excentrici rămân înzăpeziți, rupți de civilizație și de lumea din jur. Însă ce pare la început doar o situație neplăcută, la îndemâna protecției consumatorilor, se transformă rapid într-o cursă a suspiciunilor, temerilor și adevărurilor tăinuite. Și-asta pentru că la radio, printre știrile despre starea drumurilor și puțin jazz, se strecoară un anunț neliniștitor. O crimă s-a petrecut în Londra, iar suspectul, ale cărui semnalmente se potrivesc oricui (chiar și neobișnuiților vizitatori), este în libertate. Printr-un ultim apel înainte de căderea liniilor telefonice, poliția anunță că va trimite un agent la pensiunea izolată. Oare vinovatul se află chiar printre oaspeți?

Când: sâmbătă, 22 octombrie, ora 19.00

Unde: TNB, Sala Ion Caramitru

Distribuția: Ileana Olteanu, Dragoş Stemate / Florin Călbăjos, Lari Giorgescu / Petre Ancuța, Adela Mărculescu / Simona Bondoc, Tomi Cristin, Ada Galeș / Cosmina Olariu, Mihai Calotă / Silviu Biriş, Gavril Pătru / Răzvan Oprea

Regia: Erwin Șimșensohn

„Fazanul”

Cine pică de fazan? Într-o distribuţie de excepţie, „Fazanul” de Georges Feydeau abordează tema binecunoscută a „păcălitorului păcălit”, într-o montare în care umorul ingenios este protagonist, iar moravurile sunt tratate cu delicateţe cinică.

Cuceritorul (fără portofoliu) Pontagnac încearcă să o farmece pe Lucienne, soţia celui mai bun prieten al său, Vatelin. Însă aparenţele îşi fac din nou jocul lor de oglinzi, iar capul de familie se dovedeşte a fi mult mai „rătăcitor” decât lăudărosul Pontagnac.

Când: sâmbătă, 22 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Gabriel Răuţă, Şerban Gomoi, Ion Haiduc, Răzvan Bănică, Sorina Ştefănescu, Laura Vasiliu / Raluca Gheorghiu, Laura Vasiliu / Raluca Gheorghiu, Diana Roman, Ioana Calotă, Crenguţa Hariton, Mihai Marinescu, Alexandru Mike Gheorghiu, Vlad Bălan

Regia: Alexandru Mâzgăreanu

„Hoțul de mărgăritare”

Textul piesei „Hoțul de mărgăritare”, scris în anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania,  reinterpretează parabola fiului risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa vorbește despre experiențele omului  rătăcit și deznădăjduit, dar care primște în cele din urmă șansa renașterii sufletești.

Eliabar, un tânăr impetuos și curajos simte o imensă nevoie de a se desprinde de universal familial cunoscut, un pas determinant în maturizare. El pornește în călătoria sa inițiatică spre Corint nu ca să-şi risipească averea, ci pentru a aduna cunoaștere despre sine și despre lume. Aventurile sale ne duc cu gândul la propriile încercări din perioada „plecării în lume: dozarea încrederii în ceilalți, testarea prieteniei și a fidelității, sentimentul de neputință în fața neprevăzutului.

„Hoțul de mărgăritare”, un spectacol bogat în metafore vizuale, reflectă teme și preocupări actuale – căutarea propriului rost în lume, conexiunea cu familia și locul nașterii, importanța valorilor juste într-o lume confuză, condusă de dorința oarbă de îmbogățire.

Când: duminică, 23 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Metropolis

Distribuția: Viorel Păunescu, Alexandru Floroiu, Cristian Neacșu, Paul Cimpoieru, Sorin Aurel Sandu, Cătălin Frăsinescu, Tamara Roman / Amalia Popa / Ana Maria Carablais, Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile, Cristina Marin Neagu, Alexandra Dogaru, Carmen Mărgărit, Silvia Maurițiu

Regia: Amalia Ciolan

„Artă”

Oare cum ar reacţiona cineva dacă prietenul său cel mai bun ar face brusc o prostie atât de colosală încât ar pune sub semnul întrebării însuşi fundamentul relaţiei lor de amiciţie?

Atunci când un iubitor de artă cumpără ceea ce este la urma urmei un simplu tablou alb pentru o sumă exorbitantă, cel mai bun prieten al său o ia razna. Un al treilea prieten se găseşte prins la mijloc între cei doi, într-un spectacol care uimeşte prin luciditate şi umor.

Încercarea de a înţelege strania artă modernă şi ciudatele relaţii moderne de prietenie, aparent nişte lucruri distincte, dar câteodată foarte similare ca idee, reprezintă esenţa unei piese care s-a bucurat de la lansare de aprecierea unanimă a publicului şi criticii.

Când: duminică, 23 octombrie, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra

Distribuția: Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Gheorghe Ifrim

Regia: Cristi Juncu

Concerte pe agenda de weekend

Destule concerte în această săptămână pe agenda de weekend, semn că toamna nu se numără doar bobocii, ci și evenimentele muzicale de neratat.

E.M.I.L. live, Club Fabrica, sâmbătă, 22 octombrie, ora 20.00

José Almar, GREEN HOURS JAZZ CAFE, sâmbătă, 22 octombrie, ora 20.00

Antract, The Pub Universității, sâmbătă, 22 octombrie, ora 20.00

Special Guest Orchestra, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 22 octombrie, ora 21.30

Point Zero – Floating Through Void (Drum & Bass Event), Club 16, sâmbătă, 22 octombrie, ora 22.00

Alpha Q Live | Invitati speciali: Breathelast, Club Fabrica, duminică, 23 octombrie, ora 20.00

The Eastern Quartet- Classical like never before, The Pub Universității, duminică, 23 octombrie, ora 20.00

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: Expoziție de excepție la Muzeul de Artă Recentă: Efectul Picasso, contribuția României pentru marcarea a jumătate de secol de la dispariția marelui pictor

Recomandările curatorial.ro pentru weekendul 21 – 23 octombrie

Salonul Național de Artă Contemporană 2022

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice