„Ana”, cel mai recent film al regizorului Alexa Visarion, are premiera în cinematografe pe 12 decembrie

Ana, cel mai recent film al regizorului Alexa Visarion, are premiera în cinematografe pe 12 decembrie
Publicat: 04/12/2014, 18:17

„Ana”, cel mai recent film al regizorului Alexa Visarion, care se inspiră din traseul prin care cineastul a încercat obsesiv să ecranizeze legenda „Meșterului Manole”, va avea premiera în cinematografele românești pe 12 decembrie.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, din distribuția filmului fac parte nume sonore ale cinematografiei și teatrului românești, precum Răzvan Vasilescu, Mircea Albulescu, Dorina Lazăr, Dorel Vișan, dar și actori aflați la debut, precum tânăra actriță Cristina Drăghici.

Imaginea este semnată de Pătru Păunescu, muzica, de Mircea Florian, montajul, de Niță Chivulescu și sunetul, de Mihai Orășanu, iar scenariul și regia îi aparțin lui Alexa Visarion.

Filmul prezintă povestea unui bărbat în pragul bătrâneții, a unei tinere ajunse printr-o întâmplare o nefericită prostituată în Italia și a unui adolescent, încercați de viață și care reușesc să comunice, susținuți în dialogul lor de legenda „Meșterului Manole”.

Realitatea și ficțiunea construiesc o stare specială în care trecutul, prezentul și viitorul le invadează simultan existența. Într-un loc al așteptării, pe malul unui lac încă nepângărit de oameni, cei trei își intersectează amintirile în tensiunea grotescă a prezentului. Erotismul și poetica acestui film sugerează stresant și periculos lipsa de șansă a trei generații. Singura lumina poate fi inițierea și înălțarea bisericii în sufletul lor.

Alexa Visarion este regizor și scenarist de teatru și film. A regizat filmele „Înainte de tăcere”, „Înghițitorul de săbii”, „Năpasta”, „Punct și de la capăt”, „Vinovatul” și „Luna verde”. A primit numeroase premii, printre care cel al Academiei Române pentru întreaga creație teatrală și cinematografică și cel al Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga activitate artistică.

„Ana” este o producție Paradox Film, susținută de Centrul Național al Cinematografiei (CNC) și Societatea Română de Televiziune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase