Berlin International Film Festival 2023: Kristen Stewart va fi președinta juriului internațional

Berlin International Film Festival 2023: Kristen Stewart va fi președinta juriului internațional
Publicat: 09/12/2022, 14:56

Kristen Stewart a fost selectată ca președinte al juriului internațional la Festivalul Internațional de Film de la Berlin de anul viitor.

Actrița, care a devenit cunoscută datorită rolurilor din filme precum „Panic Room” și „Twilight”, a jucat recent rolul prințesei Diana în „Spencer”, pentru care a fost nominalizată la Oscar. Kristen Stewar urmează să-și facă debutul regizoral cu „The Chronology of Water”, o adaptare cinematografică a romanului cu același nume al Lidiei Yuknavitch.

Ea și-a făcut debutul la Berlinală în 2010, cu producția independentă „Welcome to the Rileys”, alături de regizorul Jake Scott.

Actrița a fost și la Festivalul de Film de la Cannes din acest an, în „Crimes of the Future” a lui David Cronenberg, în care joacă rolul unei angajate a unui centru de transplant. Filmul dificil de urmărit din cauza subiectului a făcut mai mulți spectatori să iasă din sală în timpul proiecției, dar a fost ovaționat de către public la final, timp de 7 minute.

„Suntem încântați că a acceptat Kristen Stewart să își asume această sarcină deosebită”, au spus directorii festivalului Mariette Rissenbeek și Carlo Chatrian. „Este una dintre cei mai talentate și versatile actrițe ale generației sale. De la Bella Swan la Prințesa de Wales, ea a dat viață unor personaje eterne. Tânără, strălucitoare și cu o carieră impresionantă în spate, Kristen Stewart este puntea perfectă între SUA și Europa.”

De asemenea, Stewart lucrează în prezent la un serial despre fenomene paranormale, pentru care a început recent castingul. Ea este producătoare executivă a proiectului, care se concentrează pe vânătorii de fantome LGBTQ+. De asemenea, lucrează la un proiect împreună cu logodnica ei, scenarista Dylan Meyer, cele două scriind scenariu pentru un serial TV care încă nu are nume.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Discriminare la nivel înalt: Actriței Kristen Stewart i s-a spus să nu își țină iubita de mână în public pentru că riscă să piardă un rol important

Kristen Stewart, aleasă cea mai elegantă femeie din lume

Schimbarea de look radicală făcută de Kristen Stewart pentru un nou rol

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase