Brad William Henke, actorul cunoscut pentru rolurile din „Orange Is the New Black” și „Lost”, a murit la 56 de ani

Brad William Henke, actorul cunoscut pentru rolurile din „Orange Is the New Black” și „Lost”, a murit la 56 de ani
Publicat: 02/12/2022, 11:52
Actualizat: 02/12/2022, 11:52

Brad William Henke, care a fost jucător profesionist de fotbal american înainte de a se lansa în carieră de actor, care a inclus roluri în seriale de televiziune precum „Lost”, „Justified” și „Orange Is the New Black”, a murit. Avea 56 de ani.

Agentul lui Henke, Sheree Cohen, a declarat pentru The Hollywood Reporter că actorul a murit marți în somn. Nu se știe în acest moment cauza morții.

El a jucat rolul gardianului Desi Piscatella în „Orange Is the New Black” de la Netflix în sezoanele patru și cinci. Henke a fost printre co-starurile serialului care a fost premiat cu Screen Actors Guild Award pentru cea mai bună distribuție, în 2016.

Brad William Henke s-a născut pe 10 aprilie 1966, în Columbus, Nebraska, și a crescut în Littleton, Colorado. A început ca actor în reclame, datorită unei recomandări a fostului jucător NFL Rod Martin. „Rod a menționat că era nevoie ca actori să joace jucători de fotbal pentru reclame, așa că am dat o probă și am luat rolul pentru o reclamă pentru Pizza Hut”, a spus Henke pentru Tucson Citizen în 1998. „În timp ce eram acolo, un tip m-a invitat să particip niște cursuri o de actorie. M-am dus și m-am simțit extraordinar, moment în care mi-am dat seama că asta vreau să fac.”

El a mai avut roluri episodice în „CSI”, „Crossing Jordan”, „Judging Amy” și „Dexter”. De asemenea, a mai apărut în serialul „Justified and lost”, dar și în mai multe filme, între care „Pacific Rim” și „World Trade Center”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Clarence Gilyard Jr, actorul cunoscut pentru filmele Top Gun și Die Hard, a murit

Artistul Pablo Milanés a murit la vârsta de 79 de ani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase