Festivalul Internațional de Film Anonimul se întoarce în Delta Dunării, între 17 și 23 august

Festivalul Internațional de Film Anonimul se întoarce în Delta Dunării, între 17 și 23 august
Publicat: 13/05/2015, 16:14

Festivalul Internațional de Film Anonimul se întoarce în Delta Dunării, cea de-a 12-a ediție a evenimentului cinematografic urmând să se desfășoare între 17 și 23 august, la Sfântu Gheorghe, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Înscrierile pentru competiția de scurtmetraj-ficțiune și animație sunt deja deschise pe www.festival-anonimul.ro. Până la data de 15 iunie, pot fi înscrise scurtmetraje de ficțiune și animație produse după 1 ianuarie 2014, cu o durată de maximum 20 de minute, titlurile din competiție urmând a fi anunțate în luna iulie.

Selecția acestora aparține, ca în fiecare an, criticului de film Irina-Margareta Nistor.

Competiția de lungmetraj va prezenta și anul acesta șapte titluri propuse de selecționerul Ludmila Cvikova, curator de film și fost selecționer la Rotterdam IFF și la Doha IFF.

Trofeul Festivalului Anonimul, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, respectiv premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animație vor fi acordate în baza voturilor exprimate de publicul prezent la eveniment, în timp ce Fundația Anonimul va acorda premiul Ovidiu Bose Paștină.

Festivalul, organizat de Fundația Anonimul, include secțiunea Panorama Internațională, ce cuprinde filme premiate la alte evenimente de profil importante din 2015, omagii, retrospective, dar și secțiunea Actori în spatele camerei și secțiunea OFF Românesc.

În 2014, Festivalul Anonimul s-a desfășurat în mod excepțional la București, pentru că Dolphin Camping și Complexul Green Village au fost închise.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase