Filmul „Noaptea vine în India”, cu Clara Vodă, are premiera în România pe 5 noiembrie

Filmul Noaptea vine în India, cu Clara Vodă, are premiera în România pe 5 noiembrie
Publicat: 28/11/2014, 17:08

Lungmetrajul „Noaptea vine în India/ Anochece en la India”, de Chema Rodríguez, o coproducție Spania-România-Suedia, care o are în distribuție pe actrița Clara Vodă, va fi proiectat în cinematografele din România din 5 decembrie.

Filmul spune povestea lui Ricardo (Juan Diego), care, în tinerețe, ducea tineri hippie în India, cu duba. El și-a petrecut, însă, ultimii zece ani de viață într-un scaun cu rotile din cauza unei boli incurabile. Pentru că ultima lui dorință este să moară pe malul fluviului Gange, va face o ultimă călătorie în India, alături de asistenta lui din România, Dana, interpretată de Clara Vodă.

Filmul a obținut două trofee importante la Festivalul de Film Spaniol de la Málaga, pentru cel mai bun actor (Juan Diego) și pentru cel mai bun montaj (José M. G. Moyano).

„Când mă întreabă cineva despre genul filmului «Noaptea vine în India», nu știu ce să răspund. Ar putea fi o aventură dramatică cu accente de comedie sau o comedie dramatică în contextul unei aventuri de inițiere”, a povestit Chema Rodríguez.

Aventura lui Ricardo și personajul din film sunt povești reale. Filmul este o ecranizare a cărții „Noaptea vine în Kathmandu”, publicată de regizor în 2003, și prezintă povestea lui Lorenzo del Amo.

Lorenzo a trăit în India în anii ’70, țara unde a cunoscut-o pe Adinda, femeia care a inspirat caracterul „fantomă” al Gadhali. Alături de ea a trăit cei mai fericiți ani din viața până când aceasta l-a părăsit pentru un nord-american cu o situație materială mai bună și un aspect mai puțin hippie decât al lui Lorenzo. Întors în Europa, Lorenzo a cumpărat o dubă și a început o afacere în turism, inițial destinațiile vizau țările din estul continentului, mai târziu extinzându-se și în Africa. Acolo, în timp ce înota în râul Niger, a avut un accident și a devenit paraplegic. De atunci, el este într-un scaun cu rotile și visează să se întoarcă în India.

„Clara Vodă este o actriță superbă, un om incredibil de sensibil, iar din momentul în care am văzut-o în «Eu când vreau să fluier, fluier», am știut că ea trebuie să fie Dana. La fel cum am vrut ca Juan Diego să fie Ricardo, de la bun început, Clara a fost prima și singura mea opțiune pentru Dana. Interpretarea și capacitatea ei de a transmite sentimente într-un mod natural, fără a vorbi, folosindu-și doar ochii și expresia ei… . Am văzut și alte pelicule din filmografia ei și a fost o mare plăcere să lucrez cu ea. Interpretarea ei din «Noaptea vine în India», unde are un rol principal, este genială. Filmul nu ar fi fost la fel fără ea”, a completat regizorul.

„Noaptea vine în India” este primul lungmetraj de ficțiune al lui Chema Rodriguez, după ce a realizat peste 50 de documentare de televiziune și trei documentare pentru cinema.

Filmările s-au desfășurat în România (Strada Film), Turcia, Spania și India.

„A fost palpitant să filmăm o parte din «Noaptea vine în India» în București, astfel am avut ocazia să cunosc foarte multe persoane talentate. Îmi place foarte mult cinematografia română contemporană, admir generația tânără de cineaști români (Cătălin Mitulescu, Florin Șerban, Cristi Puiu, Cristian Mungiu etc)”, a declarat Chema.

Filmul va rula începând din 5 decembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, fiind distribuit de Strada Film Internațional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York