Noaptea Institutelor Culturale, pe 19 iunie. Ce a pregătit ICR pentru acest eveniment

Redactor:
Madalina Cerban
Noaptea Institutelor Culturale, pe 19 iunie. Ce a pregătit ICR pentru acest eveniment
A noua ediție a Nopții Institutelor Culturale se va desfășura pe 19 iunie, la București.

Pentru ediția din acest an a Nopții Institutelor Culturale, Institutul Cultural Român (ICR) așteaptă publicul la sediul din Aleea Alexandru, numărul 38, cu un program extins, presărat cu momente artistice diverse.

Evenimentele dedicate Nopții Institutelor vor începe la sediul ICR la ora 17:00, când va fi vernisată expoziția-capsulă „Romanian Design Week”. Romanian Design Week (RDW) este unul dintre cele mai importante evenimente multidisciplinare dedicate industriilor creative din România. Printr-un eveniment care are loc anual în București, RDW trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia, iar prin expozițiile itinerante, RDW își asumă misiunea de a promova designerii români atât în țară, cât și dincolo de granițe.

De la ora 18:30, în grădina ICR, va avea loc „Joc în verde”, un spectacol de teatru nonverbal pentru copii (1-3 ani) susținut de Asociația Da”DeCe și ArtelierD. Spectacolul este regizat de Daniela Mișcov, iar interpreta unică, prietena jucăușă a copiilor, este actrița Ana Maria Calița.

Totodată, la ora 20:30, în sediul ICR, va avea loc un performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din București.

Ziya Azazi a studiat la Istanbul și a lucrat cu prestigioase companii de dans din Viena, între care Tanz Atelier Sebastian Prantl, Tanz Hotel și Willi Dorner. În programul său, Ziya Azazi combină experimentalismul și repetiția, tipice dansului dervișilor, cu elemente emoționale și artistice proprii.

De la ora 21:30, grădina ICR va găzduit un concert susținut de Electric Brother Live Band, o formulă extinsă în care Electric Brother invită în scenă artiști ce provin din diferite zone muzicale: Elena Moroșanu și Ana-Cristina Leonte (voce, soliste ale trupei Blue Noise), Alexandru Anastasiu (vibrafon, solist instrumentist în Orchestra Națională Radio), Tavi Scurtu (baterie, drum machine), Austin Mitchell (chitară bas, electronice). Piesele sunt compoziții semnate Cristian Ștefanescu (Electric Brother), în variante extinse cu improvizații și schimbări stilistice inedite aduse de acești muzicieni.

Începând cu ora 23:00, la sediul ICR, va avea loc „Romanian Short Waves 8”, care va cuprinde proiecția celor mai recente scurtmetraje românești incluse în secțiunea necompetitivă „Short Film Corner” a Festivalului de la Cannes 2015. Selecția și prezentarea celor 16 scurtmetraje românești este realizată cu sprijinul Asociației Secvențe.

Din program fac parte: „Ecouri”, regia Dumitru Grosei, „Omulan!”, de Matei Branea, „Două maluri”, de Diana Munteanu, „Verigheta”, de Gabriel Achim, „Ninel”, de Constantin Popescu, „N-ai fost acolo”, de Ioana Agatha Păltinel, „Imobil”, de Besenyei Katalin, „Lumină firavă”, de Florina Dumitrache, „LAG”, de Anton Groves & Bogdan Orcula, „Blue Spring”, de Andreea Borțun, „Micul tata”, de Ioana Turcan, „Dumneavoastră, Tu”, de Bogdan Olteanu, „Fereastra”, de Georgiana Moldoveanu, „This Time, Last Year”, de Ana Savin, „Puzzled”, de Tudor Botezatu, „Cristian”, de Doina Ruști.

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale), coordonat în 2015 de Institutul Francez din București și organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegația Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez din București, Institutul Italian de Cultură și Institutul Polonez din România, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide