Noaptea Institutelor Culturale, pe 19 iunie. Ce a pregătit ICR pentru acest eveniment

Noaptea Institutelor Culturale, pe 19 iunie. Ce a pregătit ICR pentru acest eveniment
Publicat: 17/06/2015, 12:46

Pentru ediția din acest an a Nopții Institutelor Culturale, Institutul Cultural Român (ICR) așteaptă publicul la sediul din Aleea Alexandru, numărul 38, cu un program extins, presărat cu momente artistice diverse.

Evenimentele dedicate Nopții Institutelor vor începe la sediul ICR la ora 17:00, când va fi vernisată expoziția-capsulă „Romanian Design Week”. Romanian Design Week (RDW) este unul dintre cele mai importante evenimente multidisciplinare dedicate industriilor creative din România. Printr-un eveniment care are loc anual în București, RDW trasează o hartă a evenimentelor și a spațiilor ce promovează designul și toate disciplinele acestuia, iar prin expozițiile itinerante, RDW își asumă misiunea de a promova designerii români atât în țară, cât și dincolo de granițe.

De la ora 18:30, în grădina ICR, va avea loc „Joc în verde”, un spectacol de teatru nonverbal pentru copii (1-3 ani) susținut de Asociația Da”DeCe și ArtelierD. Spectacolul este regizat de Daniela Mișcov, iar interpreta unică, prietena jucăușă a copiilor, este actrița Ana Maria Calița.

Totodată, la ora 20:30, în sediul ICR, va avea loc un performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac din București.

Ziya Azazi a studiat la Istanbul și a lucrat cu prestigioase companii de dans din Viena, între care Tanz Atelier Sebastian Prantl, Tanz Hotel și Willi Dorner. În programul său, Ziya Azazi combină experimentalismul și repetiția, tipice dansului dervișilor, cu elemente emoționale și artistice proprii.

De la ora 21:30, grădina ICR va găzduit un concert susținut de Electric Brother Live Band, o formulă extinsă în care Electric Brother invită în scenă artiști ce provin din diferite zone muzicale: Elena Moroșanu și Ana-Cristina Leonte (voce, soliste ale trupei Blue Noise), Alexandru Anastasiu (vibrafon, solist instrumentist în Orchestra Națională Radio), Tavi Scurtu (baterie, drum machine), Austin Mitchell (chitară bas, electronice). Piesele sunt compoziții semnate Cristian Ștefanescu (Electric Brother), în variante extinse cu improvizații și schimbări stilistice inedite aduse de acești muzicieni.

Începând cu ora 23:00, la sediul ICR, va avea loc „Romanian Short Waves 8”, care va cuprinde proiecția celor mai recente scurtmetraje românești incluse în secțiunea necompetitivă „Short Film Corner” a Festivalului de la Cannes 2015. Selecția și prezentarea celor 16 scurtmetraje românești este realizată cu sprijinul Asociației Secvențe.

Din program fac parte: „Ecouri”, regia Dumitru Grosei, „Omulan!”, de Matei Branea, „Două maluri”, de Diana Munteanu, „Verigheta”, de Gabriel Achim, „Ninel”, de Constantin Popescu, „N-ai fost acolo”, de Ioana Agatha Păltinel, „Imobil”, de Besenyei Katalin, „Lumină firavă”, de Florina Dumitrache, „LAG”, de Anton Groves & Bogdan Orcula, „Blue Spring”, de Andreea Borțun, „Micul tata”, de Ioana Turcan, „Dumneavoastră, Tu”, de Bogdan Olteanu, „Fereastra”, de Georgiana Moldoveanu, „This Time, Last Year”, de Ana Savin, „Puzzled”, de Tudor Botezatu, „Cristian”, de Doina Ruști.

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC București (Rețeaua Europeană a Institutelor Culturale Naționale), coordonat în 2015 de Institutul Francez din București și organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Delegația Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundația Culturală Greacă, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez din București, Institutul Italian de Cultură și Institutul Polonez din România, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene în România și Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun