Cazierul necunoscut al celui mai periculos criminal în serie care a ”acționat” pe teritoriul României! Grecii au cerut extrădarea lui, iar GÂNDUL.RO publică date ÎN PREMIERĂ din dosarul său! (EXCLUSIV)

Cazierul necunoscut al celui mai periculos criminal în serie care a ”acționat” pe teritoriul României! Grecii au cerut extrădarea lui, iar GÂNDUL.RO publică date ÎN PREMIERĂ din dosarul său! (EXCLUSIV)
Konstantinos Passaris vrea să fie eliberat condiționat după ce a stat peste 20 de ani în închisoare
Publicat: 16/09/2020, 19:59
Actualizat: 16/09/2020, 20:12

Procurorii greci au formulat nu mai puțin de 8 cereri de arestare pe numele temutului criminal Konstantinos Passaris, supranumit și ”Fiara din Balcani”, cel care, la începutul anilor 2000, era considerat unul dintre cei mai cruzi criminali din Europa. După ce polițiștii greci au reușit să pună mâna pe el în februarie 2001, Passaris a ajuns în spatele gratiilor, dar el avea deja un plan bine întocmit. S-a prefăcut bolnav, a împușcat doi polițiști cu un pistol pe care reușise să îi plaseze un complice de origine română, apoi a evadat.

Ajuns în România, Passaris a pătruns – în noaptea de 24 spre 25 noiembrie 2001 – în casa de schimb valutar și de amanet „Le Petit Bijou”, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu din București. Cei doi angajați aflați în acel moment în sediu au fost împușcati în cap, apoi asasinii au luat toți banii găsiți – valută și lei, în total 567.000.000 de lei.

GÂNDUL.RO vă prezintă, ÎN EXCLUSIVITATE, informații șocante extrase din stufosul cazier – necunoscut, până acum – al temutului asasin Konstantinos Passaris, cel care va fi extrădat în Grecia, pentru a ispăși o pedeapsă pe viață, dar numai după ce va efectua pedeapsa pe care i-au hotărât-o judecătorii români.

Konstantinos Passaris a petrecut o mare parte din pedeapsă la Penitenciarul Craiova, ulterior ajungând și la Gherla, acolo unde a apărut din nou în scenariu o posibilă evadare pusă la cale de temutul criminal în serie. Din acest motiv, în primăvara acestui an, el a fost transferat la Arad, unde este închis și în prezent.

Mandatele de arestare emise pe numele lui Konstantinos Passaris

Criminalul Konstantinos Passaris are un cazier nu numai stufos, ci și de-a dreptul înfricoșător, iar procurorii din Atena au solicitat părții române să aprobe 8 mandate de arestare emise pe numele grecului.

Este vorba despre infracțiuni săvârșite de Passaris și de complicii săi, fiecare dintre ele fiind de o gravitate maximă.

  1. Mandatul european de arestare nr. 092.22/7451/26.11.2019, emis în dosarul nr. E 5379 de către Procurorul General Adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Atena – Grecia, fată de persoana solicitată PASSARIS KONSTANTINOS;
  2. Mandatul european de arestare nr. 092.22/7452/26.11.2019, emis în dosarul nr. cb E 5379 de către Procurorul General Adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Atena – Grecia, fată de persoana solicitată Passaris Konstantinos;
  3. Mandatul european de arestare nr. 092.22/7453/26.11.2019, emis în dosarul nr. E 5379 de către Procurorul General Adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Atena – Grecia, față de persoana solicitată Passaris Konstantinos;
  4. Mandatul european de arestare nr. 092.22/7455/26.11.2019, emis în dosarul nr. O E 5379 de către Procurorul General Adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Atena – Grecia, față de persoana solicitata Passaris Konstantinos;
  5. Mandatul european de arestare nr. 092.22-502/11.12.2019, emis în dosarul nr. E 5379 de către Procurorul General Adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Atena – Grecia, fata de persoana solicitată Passaris Konstantinos;
  6. Mandatul european de arestare nr. 092.22-503/20.01.2020, emis în dosarul nr. cpE 5379 de către Procurorul General Adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Atena -Grecia, față de persoana solicitată Passaris Konstantinos;
  7. Mandatul european de arestare emis în dosarul nr. 0 E 5379 la data de 28.05.2020 de către autoritățile judiciare din Grecia, raportat la o hotărâre judecătorească din 11.12.2019, față de persoana solicitată Passaris Konstantinos;
  8. Mandatul european de arestare, emis în dosarul nr. 0 E 5379 la data de 28.05.2020 de către autoritățile judiciare din Grecia, raportat la o hotărâre judecătorească din 22 01 2020, față de persoana solicitată Passaris Konstantinos, și dispune predarea acesteia către autoritățile judiciare din Grecia, sub condițiile prev. de art.117 din Legea nr. 302/2004 rep. (regula specialității)

Konstantinos Passaris a fost încarcerat, în România, pe data de 28 noiembrie 2001, pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav.

Temutul asasin a fost ascultat, prin videoconferință, în prezența apărătorului din oficiu. ”Criminalul (n.red. – Passaris) a arătat că este de acord să fie predat autorităților judiciare din Grecia, în vederea clarificării situației juridice, și că nu renunță la beneficiul regulii specialității”.

Potrivit art. 58 al. 1 din Legea nr. 302/2004, ”în situația în care persoana extrădată este cercetată penal de către autoritățile judiciare române, predarea acestuia se amână până la soluționarea definitivă a cauzei”.

Cele 8 mandate de arestare emise pe numele lui Konstantinos Passaris scot în evidență imaginea halucinantă a unui adevărat pericol internațional, iar GÂNDUL.RO prezintă, punctual, ÎN EXCLUSIVITATE, cazierul șocant al ”Fiarei din Balcani”.

8 mandate de arestare emise pe numele lui Konstantinos Passaris

Passaris i-a păcălit pe polițiștii greci și a reușit să evadeze

Se spune că evadarile spectaculoase au loc numai în filmele de acțiune, asezonate corespunzător cu toate ingredientele unei pelicule de succes.

Dar Konstantinos Passaris a transformat ficțiunea în realitate. După ce polițiștii greci reușiseră să pună mâna pe el, grecul s-a dovedit a fi ”greu de păstrat”. S-a prefăcut bolnav, iar planul de evadare a funcționat ireproșabil.

În timp ce era transportat de către polițiști între Arestul Tribunalului din Korydallos și Spitalul General din Atena, ”Fiara din Balcani” a evadat împreună cu alte patru persoane – după ce a împușcat doi polițiști cu un pistol pe care i l-a procurat un complice – și a constituit un grup infracțional organizat ce avea ca scop comiterea de infracțiuni (tâlhării și furturi calificate).  Procurorii greci au cerut o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru această evadare pusă la cale de Passaris.

”Acuzatul a fost găsit vinovat pentru faptul că în Atena, la o dată încă nedeterminată de anchetă, dar în orice caz după 15 februarie 2001, a evadat în timp ce era transportat de către polițiști între Arestul Tribunalului din KORYDALLOS, unde era încarcerat și Spitalul General din Atena; a evadat împreună cu R.D, P.A.E, și M, ultimii doi având naționalitate albaneză. Ulterior, a constituit un grup infracțional organizat, format din mai mult de trei persoane și care avea ca scop comiterea de infracțiuni (jafuri și furturi calificate)”

Cel de-al doilea mandat de arestare emis pe numele grecului prevede executarea unei alte pedepse de 10 ani, pentru săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie.

”La data de 30.08.2001, în jurul orelor 13:00, în localitatea Voula, din Attika, în sucursala Băncii Alpha Bank, prin amenințare cu arma p e care o deținea, a sustras de l a cele patru case suma de 30.850.000 drahme”, se precizează în motivarea instanței de judecată care a analizat cele 8 mandate de arestare emise de procurorii din Atena.

Passaris i-a păcălit pe polițiștii greci și a reușit să evadeze

 ”A sustras de la angajații magazinului un televizor de buzunar marca Casio, suma de 10.000 de drahme și carduri de credit”

Bineînțeles că ”Fiara din Balcani” nu s-a oprit aici, fiindcă avea infracțiunile în sânge.

Al treilea mandat de arestare emis pe numele său prevede o pedeapsă de… 20 de ani de închisoare, infracțiunea fiind cea specifică lui Passaris – tâlhăria.

„La data de 23.06.2001, în jurul orelor 22:30, în localitatea Attika, persoana urmărită împreună cu un alt co-inculpat, prin amenințare cu arma pe care o deținea, a sustras de la angajații magazinului de panificație VENETI un televizor de buzunar marca Casio, suma de 10.000 de drahme și carduri de credit”.

”La data de 27.07.2001, în jurul orelor 13:20, persoana urmărită împreună cu un alt co-inculpat, aflându-se pe o motocicletă Honda s-au deplasat la sucursala Băncii Comerciale din cartierul Kalamaki, au intrat în bancă, prin amenințare cu armele pe care le dețineau, au sustras suma de 20.313.525 de drahme, din care suma de 8.979.474 de drahme în valută”.

Pe Nea Erythrea, Attika, la data de 23.6.2001 în jurul orei 22:30, Konstantinos Passaris – acționând în comun cu co-inculpatul său sus-menționat, s-au deplasat în fața magazinului cu articole de panificație cu denumirea „VENETI”. I-au imobilizat, sub amenințarea armelor, pe lucrătorii care – în acel moment – încuiaseră magazinul și plecau, apoi au trecut la fapte.

Le-au sustras gențile – care conțineau un televizor de buzunar marca CASIO și zece mii (10.000) de drahme, permisul de conducere auto, un card de credit MASTERCARD al EUROBANK, cartea de identitate și articole personale, cu scopul de a și le însuși ilicit.

După aceea, Passaris și complicele său s-au urcat într-un autovehicul marca VW-GOLF și au plecat, abandonând autovehicul in intersecția străzilor Skoufa și Solónos din N. Erithrea, Attika, unde a fostdescoperit de polițiști.

Trafic de droguri, trafic de arme și muniție, tâlhării

Lui Passaris i-au curs ilegalitățile prin vene, s-ar putea spune, iar grecul și-a construit o întreagă echipă alături de care acționa. Grupul – constituit de mai mult de trei persoane -, așa cum au precizat procurorii din Grecia, avea o ”plajă” largă de infracțiuni, pornind de la trafic de droguri, trafic de arme și muniție și încheind, firește, cu tâlhăriile.

În astfel de condiții, pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare, prevăzută de cel de-al cincelea mandat de arestare, pare doar cireașa de pe tort, fiind vorba despre furt și port ilegal de armă.

”La data de 20.07.2001, în Limanakia Vouliagmeni Attika, persoana urmărită a furat o motocicletă.La data de 30.08.2001, în Voula Attika, persoana urmărită a deținut asupra sa o armă de foc în mod ilegal, fără a deține autorizația necesară emisă de autoritatea competentă”, au transmis procurorii greci cărora Konstantinos Passaris le-a făcut atâtea nopți albe și pe care l-ar dori încarcerat în Grecia. Însă asta se va întâmpla, așa cum precizam mai sus, doar după ce ”Fiara din Balcani” își va ispăși pedeapsa primită de la autoritățile române.

Passaris – trafic de droguri, trafic de arme și muniție, tâlhării

Pe data de 27.07.2001, în jurul orei 13:20, Passaris – împreună cu un complice -, conducând o motocicletei cu două roți marca HONDA TRANSALP (furată de Maounis Panagiotis) au atacat la sucursala Băncii Comerciale din cartierul Kalamaki. Au parcat motocicleta în fața sucursalei băncii, apoi au intrat și – amenințându-i pe cei prezenți cu o armă automată și cu un pistol – au imobilizat clienții și lucrătorii.

După aceea, cei doi au sustras de la casă suma de 20.313.525 de drahme – din care 8.979.474 drahme în valută – au pus banii într-un sac de voiaj, au ieșit din bancă, s-au urcat pe motocicletă și au fugit.

O pedeapsă de 22 ani și 3 luni închisoare: ”Săvârșirea a șase infracțiuni de distrugere, uz de armă, furt”

Celelalte trei mandate de arestare emise pe numele lui Passaris precizează că acesta se mai face vinovat și de șase infracțiuni de distrugere, coroborate cu portul ilegal de armă, uzul de armă, furt, evadare și încălcarea regimului circulație rutiere.

„La Kallithea, în data de 11.08.2001, ora 04:30, (n.red. – Konstantinos Passaris) a provocat cu intenție daune și stricăciuni la două autoturisme. La Atena, la Peristeri, la Pireu și la Kallithea a comis mai multe infracțiuni cu intenție având asupra sa armă, fără a deține autorizația autorității poliției de domiciliu”. 

Grecul a furat un autoturism, în luna februarie a anului 2001, a reușit să evadeze – i se poate spune, fără teama de a greși, ”Coșmarul gardienilor” -, apoi, copiind o rețetă de succes a filmelor de acțiunea, a schimbat plăcuțele de înmatriculare de la un autoturism la altul.

”Fiara din Balcani” și arsenalul înfricoșător descoperit de procurorii greci: ”Beretta, Smith & Wesson, Kalașnikov, UZI”

Procurorii greci au avut un adevărat șoc atunci când au descoperit arsenalul folosit de Passaris și de complicii săi. Cu toții și-ar fi putut ”deschide” o afacere în toată regula legată de comerțul cu arme.

Lista este, după cum se poate observa, impresionată și oferă o imagine de ansamblu terifiantă.

  •  – o grenadă tip FI, un proiectil, patru cartușe de pistol de 9 mm, un spray cu inscripția Super Cube
  •  – un pistol tip Smith & Wesson cu diametrul de 9 mm Parabellum, cu încărcător
  •  – 12 cartușe cu inscripția pe bază 10-34 tip Kalashnikov; 7 cartușe pistol S&W 765B-T; 1 cartuș pistol cu inscripția pe bază PP Y 97-9 -A,
  •  – un pistol Beretta cu calibrul 7,65 mm, cu încărcător care conținea 8 cartușe cu inscripția pe bază S & B 765 – BT
  •  – un pistol Baikal cu calibrul de 6,35 mm, cu numărul AK 2395, cu surdină și încărcător care conținea 8 cartușe
  •  – un pistol Zastava cu calibrul 7,65 mm cu nr. H-xxxxxx, cu surdină care conținea 8 cartușe
  •  – o pușcă cu calibrul 7,62 X 39 Kalasnikov, cu două încărcătoare lipite, pline cu cartușe
  •  – 8 cartușe cu inscripția pe bază WJV38 Auto, în interiorul unei cutii din hârtie Winthchester, 50 cartușe 357 Magnum în interiorul unei cutii cu inscripția Hirtenberger, un cartuș 357 Magnum, cu inscripția la bază RMR4 PP Y 97, 20 cartușe cu indicația pe bază Gego 9 mm P 9 mm
  •  – o grenadă Argeș
  •  – un pistol Browning cu două încărcătoare pline cu cartușe
  •  – o mitralieră din plastic tip UZI cu încărcător și o pușcă cu numărul CU—7447
Konstantinos Passaris și complicii săi dețineau un adevărat arsenal în ”Cuibul hoților”

În Voula Attika, la data de 30.08.2001, Konstantinos Passaris deținea, în mod ilegal, armă, situație prevăzută de Legea 2168/1993. Mai exact, deținea asupra sa un mecanism, care, prin propulsare, generată în orice fel, expulzează gloanțe/proiectile si poate pricinui vătămarea integrității corporale și/ sau daune sănătății și, de asemenea, deținea în mod ilegal muniții, mai exact, la data și în locul sus menționate, purta asupra sa o armă de foc, precum si încărcător, fără a deține autorizația necesară emisă de autoritatea polițienească competentă.

”Cuibul hoților”: ”Acolo organizau săvârșirea infracțiunilor grave, depozitau arme, muniții, cărți cu instrucțiuni pentru montarea armelor”

Konstantinos Passaris și complicii săi acționau ”ca la carte”. Reușeau să dea loviturile cu o rapiditate demnă de o cauză mai bună, apoi se retrăgeau într-o ascunzătoare pe care o aveau pregătită de mai multă vreme.

Procurorii greci spun că în locuința respectivă erau puse la cale toate infracțiunile, iar casa se trasformase într-un adevărat depozit de arme și muniții. Grupul urmărea, prin intermediul unor stații de emisie-recepție, frecvențele poliției, ceea ce le permitea să se deplaseze pe trasee sigure.

”(..) o foloseau ca ascunzătoare, o vizitau des și acolo organizau săvârșirea infracțiunilor grave, depozitau arme, muniții, cărți cu instrucțiuni pentru montarea armelor, produsele activității lor infracționale, banii din tâlhării și comerțul cu droguri, aparate de emisie-recepției și notițe cu frecvențele poliției pentru a urmări mișcările poliției în scopul deplasării și acționării lejere și fără probleme a membrilor grupului; (n.red. – în locuința respectivă erau depozitate și) articolele pe care le foloseau în activitatea lor infracțională – perucile, cagulele, mănușile, cătușele, foarfecele pentru tăiat fier”, spun procurorii greci.

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier