EXCLUSIV. Temutul asasin Passaris, suspectat că plănuiește să evadeze din închisoare înaintea extrădării în Grecia! A fost transferat, de urgență, la Penitenciarul din Arad + ce au găsit gardienii în camera lui?! (SURSE)

EXCLUSIV. Temutul asasin Passaris, suspectat că plănuiește să evadeze din închisoare înaintea extrădării în Grecia! A fost transferat, de urgență, la Penitenciarul din Arad + ce au găsit gardienii în camera lui?! (SURSE)
Ucigașul grec Kostas Passaris plănuiește să evadeze, înainte de extrădarea în Grecia
Publicat: 25/06/2020, 21:14
Actualizat: 26/06/2020, 12:26

Temutul ucigaș grec Kostas Passaris, aflat în închisoare în România, este suspectat de autorități că are un plan de evadare pe care intenționează să-l pună în practică înainte de momentul extrădării sale în Grecia. Surse de maximă încredere au declarat pentru GÂNDUL.RO că reprezentanții sistemului penitenciar au pus deja la punct o strategie prin care cel supranumit „Fiara din Balcani” să nu aibă nicio șansă de scăpare.

Aflat în închisorile românești încă din anul 2002, când a comis un dublu asasinat la ca o casă de schimb valutar din centrul Bucureștiului, grecul Passaris este cunoscut și ca ucigaș de polițiști, dar și drept un specialist al evadărilor.

În acest sens, grecul a reușit o evadare spectaculoasă în țara natală, unde a fost reținut după ce a reușit, în mai multe rânduri, să scape de polițiștii care îl urmăreau. Ajuns după gratii, criminalul s-a prefăcut bolnav și a fugit din spital după ce a împușcat doi polițiști cu un pistol pe care i-l plasase prietenul său cel mai bun, românul Paul Popa.

Prins în România, Passaris a fost tratat, în permanență, drept un deținut deosebit de periculos. Numai că, odată cu trecerea anilor, criminalul a intrat în ultimii ani de pedeapsă, iar regimul de executare a devenit, prin lege, din ce în ce mai lejer. Acest lucru, a început, însă, să-i neliniștească pe cei desemnați să-l păzească, în condițiile în care, după ce își încheie socotelile cu sistemul judiciar românesc, grecul ar urma să fie extrădat în Grecia, unde autoritățile așteaptă să-l pedepsească în cazul polițiștilor uciși. Potrivit surselor noastre, Passaris ar fi gândit o nouă evadare, de data aceasta în România, în tentativa lui de a scăpa de posibila condamnare din Grecia, unde ar urma să primească 70 de ani de detenție.

În România, Passaris a petrecut o mare parte din pedeapsă la Penitenciarul Craiova, de unde a fost trimis la Gherla.

Passaris, ajutat să fugă chiar de legislația românească

Surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor au explicat, pentru GÂNDUL.RO, că în perioada în care se afla la Gherla, regimul de detenție al deținutului grec a fost schimbat, iar acesta a ajuns să execute în sistem deschis.

Sursele citate au dezvăluit că, în acel moment, perspectiva unei evadări a început să se contureze din ce în ce mai ce mai clar. Ar fi vorba despre unde informații obținute de personalul ANP, care, coroborate cu informațiile trecute în fișa deținutului, îi face pe polițiștii de penitenciare să se aștepte la ce este mai rău.

Sursele citate, au explicat, pentru Gândul.ro, că este e chestiune de timp până când pușcăriașul va putea, potrivit legii, să iasă la muncă în afara pușcăriei, iar acolo, „Fiara” ar putea să fugă și mai rău, să provoace o nouă tragedie.

Totuși, în timp ce se bucura de avantajele regimului deschis, Passaris a fost prins de curând cu un telefon mobil, o abatere considerată drept una gravă. Ca urmare, deținutul a trecut din nou la regimul semideschis și mai mult decât atât, a fost transferat, pe deasupra, la Penitenciarul Arad.

Totuși, sursele GÂNDUL.RO au menționat că transferul nu ar avea, neapărat, legătură cu acest incident, ci cu faptul că grecul nu poate fi lăsat să stea prea mult într-un singur loc. Acesta mai are doar doi ani până când va putea fi eliberat condiționat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice