EXCLUSIV | Protejează DIICOT și IJP Prahova cea mai mare rețea de distribuție de droguri pentru minori? În ciuda zecilor de plângeri de la părinți, ancheta este blocată!

EXCLUSIV | Protejează DIICOT și IJP Prahova cea mai mare rețea de distribuție de droguri pentru minori? În ciuda zecilor de plângeri de la părinți, ancheta este blocată!
Publicat: 14/04/2022, 18:28
Actualizat: 14/04/2022, 18:40

Apar informații-bombă despre un caz absolut șocant din România. Există o rețea mamut de distribuție de droguri printre minori, cu sediul central în Ploiești, dar cu ramificații și legături puternice cu marile clanuri și dealeri celebri din București.

Zeci de părinți au ajuns disperați la poliție după ce și-au găsit copiii în sevraj și au fost la un pas -i piardă în ghearele adicției ucigașe. Surse din anchetă au dezvăluit DIICOT și IJP Prahova au fost sesizate de mai multă vreme, numai că investigațiile trenează sau sunt chiar blocate.

Întreaga rețea operează pe Instagram, în spatele a două conturi care sunt atribuite unor adolescenți cunoscuți ca fiind rebeli din Ploiești. Aceștia racolează și conving viitori “clienți”, prin intermediul acestei platforme, iar ulterior merg în liceele ploieștene și distribuie drogurile chiar în curțile școlilor.

Cei doi dealeri minori sunt doar vârful aisbergului

Giovanni_babel 616 și _luca_ocb sunt numele conturilor unde au loc tranzacțiile adresate aproape exclusiv minorilor din școlile prahovene. Din informațiile noastre, cei doi dealeri – minori și ei, fiind doar vârful aisbergului – ar face parte dintr-o organizație mult mai mare care se aprovizionează cu substanțe interzise din Capitală.

Cei care cunosc acest caz spun că paginile de Instagram ar fi providerii de droguri pentru sute de adolescenți doar în Ploiești, iar cantitatea de stupefiante pe care aceștia reușesc o pună pe piață este de-a dreptul halucinantă.

În fiecare zi, aceștia fac un adevărat tur de forță pe la mai multe licee și parcuri din oraș, acolo unde se întâlnesc cu adolescenții care vor și ia doza zilnică.

Pastile cu amfetamină mascate sub numele de “speed”, “fastsau “uppers”, cannabis, marijuana sau chiar pastile de Extasy sunt doar câteva dintre produsele pe care aceștia le vând, aproape în fiecare zi, adolescenților din Ploiești.

Părinții mai multor elevi sunt disperați după ce și-au dat seama fii și fiicele lor au devenit dependenți de droguri din cauza anturajului și prietenilor cu care își petrec timpul la școală și după orele de curs.

Ancheta DIICOT este blocată de mai multe săptămâni

Alarmați, părinții au sesizat deja poliția dar, până în acest moment, nu s-a luat nicio măsură, iar ancheta pare efectiv blocată, deși situația este una cunoscută până și de o parte dintre profesorii din școlile ploieștene. În tot acest timp, în fiecare zi, noi adolescenți apucă drumul dependenței de droguri sau continuă și distrugă viața pentru autoritățile încă n-au făcut nimic pentru a bloca aceasta rețea.

Depozitele unde cei doi dealeri, potrivit informațiilor obținute, își ascund “marfa” se află într-un bloc de pe strada Jianu din Ploiești, undeva foarte aproape de Gara de Sud din oraș. Conform informațiilor din plângerile depuse la DIICOT, acolo ar locui cel puțin unul dintre cei doi dealeri de droguri, o serie de copii mergând seara pentru a-și cumpăra doza de stupefiante.

Potrivit IJP, Poliția din Ploiești a primit mai multe sesizări despre acest caz, dar instrumentarea dosarului ar fi fost predată către DIICOT Prahova, acolo unde ancheta s-a blocat de mai multe săptămâni.

DIICOT Ploiești: ”Cercetarea penală nu este publică, motiv pentru care nu vă putem oferi relații suplimentare”

Cumva insensibili la drama copiilor care au ajuns și piardă ani din viață prin spitale și prin clinici de dezintoxicare, reprezentanții DIICOT Ploiești ne-au trimis o reacție neutră în ceea ce privește anchetarea acestui dosar extrem de important.

“Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră în domeniul protejării tinerilor împotriva flagelului legat de consumul de droguri și analizăm cu atenție fiecare sesizare înregistrată la Serviciul nostru. După cum știți, cercetarea penală nu este publică, motiv pentru care nu vă putem oferi relații suplimentare în legătură cu activitățile noastre. Acestea devin publice doar la momentul finalizării cercetărilor” a fost poziția procurorului Liviu Matei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată