Zeci de percheziții ale DIICOT joi dimineață la persoane bănuite că fac trafic de droguri

Zeci de percheziții ale DIICOT joi dimineață la persoane bănuite că fac trafic de droguri
Publicat: 14/04/2022, 08:38

O acțiune de proporții a polițiștilor antidrog a avut loc în vestul țării joi dimineață. Este vorba despre 61 de percheziții care s-au desfășurat în județele Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza Municipiului Timișoara, grup specializat în traficul de droguri de risc (canabis) care au fost procurate din Spania de la cetățeni români stabiliți în această țară.

De asemenea, este vizată activitatea unei grupări care acționa la nivelul municipiului Lugoj specializată în comercializarea de droguri de risc și de mare risc și efectuarea, fără autorizaţie, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, reținându-se că există conexiuni între aceasta și membrii grupului infracțional organizat care acționa pe raza municipiului Timișoara.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 34 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.