A murit Constantin Mărgărit, fostul partener de afaceri al lui Marian Iancu

A murit Constantin Mărgărit, fostul partener de afaceri al lui Marian Iancu
Sursa: Mediafax Foto
Publicat: 29/05/2021, 08:00

Constantin Mărgărit, fost asociat cu Marian Iancu în mai multe afaceri, care a executat o pedeapsă în dosarul RAFO, a murit vineri, la Brașov.

Fostul asociat al lui Marian Iancu avea un hotel la Sinaia. Acesta a plecat spre munte în cursul zilei de joi, iar vineri ar fi fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Brașov, potrivit Prosport.

Constantin Mărgărit a fost administrator, împreună cu Octavian Iancu, fratele fostului patron de la Poli Timișoara, în firma VGB Impex SRL, care, potrivit procurorilor DIICOT din dosarul RAFO, a produs un prejudiciu prin evaziune fiscală de peste 1.300 de miliarde de lei.

În 2014, Constantin Mărgărit a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul Rafo, alături de Marian Iancu, care a primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare, și de Octavian Iancu, condamnat la 10 ani. Instanța a dispus pedepsele pentru evaziune fiscală și spălare de bani și a decis atunci confiscarea prejudiciului adus statului.

Constantin Mărgărit a fost eliberat condiționat în aprilie 2019, după ce a stat în Penitenciarul Tulcea patru ani și șase luni, din octombrie 2014, când a primit pedeapsa.

În 2019, Constantin Mărgărit ceruse revizuirea sentinței de condamnare pentru infracțiunea de spălare de bani, dar solicitarea i-a fost respinsă atât de instanța de fond, cât și de cea de apel.