Ce a scris pe un carton o turistă din Vama Veche, rămasă fără bani de bere: „Dacă dai un leu, îţi arăt..”

Ce a scris pe un carton o turistă din Vama Veche, rămasă fără bani de bere: „Dacă dai un leu, îţi arăt..
Sursa foto: Facebook
Publicat: 07/08/2022, 10:10

Deja suntem obișnuiți, aproape în fiecare an, cu turiștii „rebeli” care, ajunși în Vama Veche fără prea mulți bani, fac tot felul de lucruri pentru a primi mărunțiș cu care să își cumpere ce au nevoie.

Și astfel, întâlnim, mai ales în Vamă, tot felul de pancarte cu mesaje amuzante: „daţi un leu pentru un gram de fericire”, „daţi un leu să beau şi eu”, „dacă dai un leu fac trei flotări” și așa mai departe.

Însă o turistă a găsit o metodă, să-i spunem inedită, de a face rost de bani pentru bere.

Astfel, ea s-a arătat dispusă să îi arate sânii oricărei persoane care îi oferă un leu.

Sursa foto: Facebook

Cât câștigă un barman în Vama Veche

Litoralul nu e doar un punct de atracție pentru turiști, ci și un loc în care se fac intens angajări în perioada sezonului estival. Mulți tineri aleg să lucreze trei luni la mare, în condițiile în care se gândesc că îmbină distracția cu munca.

Ofertele de muncă sunt multe și variate, de la responsabili de curățenie, la barmani sau recepționeri, piața e plină de anunțuri de angajare.

În Vama Veche, de exemplu, o celebră terasă a anunțat că angajează personal, iar salariile ajung chiar și la 7.000 de lei pe lună, la care se adaugă cazare, o masă pe zi și… „colegi mișto”.

Începând cu 1 ianuarie 2022, venitul minim lunar asigurat în baza contractului de asigurare socială este de 2.550 lei, respectiv valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Astfel, netul ajunge la 1.524 de lei, dacă angajatul nu are nicio persoană în întreținere și crește în funcție de deducerile calculate pentru numărul celor aflați în grijă, până la 1.604 lei (4 sau mai multe persoane).

Așadar, cu toate că sezonul estival a început de câteva săptămâni, incă sunt joburi pe litoralul românesc pentru care se oferă salarii uriașe. Pentru că găsesc cu greu forță de muncă, după provocările la care a fost supus acest domeniu în timpul restricțiilor provocate de pandemia de COVID-19, administratorii oferă salarii extrem de atractive.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase