Nu este o eroare! Câți lei are salariu un salvamar în 2022 – în Mamaia, Costinești sau Vama Veche

Nu este o eroare! Câți lei are salariu un salvamar în 2022 - în Mamaia, Costinești sau Vama Veche
Publicat: 18/06/2022, 21:01

Un salvamar câștigă lunar 2.800 de lei net pe lună, un recepționer încasează în medie 2.200 de lei, în vreme ce un barman are 2.000 de lei pe lună. Eliminarea restricțiilor în luna martie și redeschiderea turismului au adus  mai multe oportunități de angajare în domeniul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), spune Roxana Drăghici, șeful de vânzări al eJobs România

Salariile din domeniul HoReCa, în unele cazuri, sunt situate sub media pe economie, potrivit datelor înregistrate în Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Cu toate acestea, spre exemplu, în cazul barmanilor, ospătarilor, veniturile sunt rotunjite de bacșișul primit de la clienți.

Totodată, se caută personal în domenii conexe precum în activitățile de organizare de evenimente. Deficitul de astfel de candidați s-a acutizat mai ales pentru că o bună parte dintre angajații care și-au pierdut jobul în pandemie au ales să facă o reconversie profesională.

„În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 37.000 de locuri de muncă în România și în străinătate. Comparatorul de salarii funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori. Până la acest moment, 420.000 de români și-au introdus veniturile”, spune Roxana Drăghici, șeful de vânzări al eJobs România, potrivit libertatea.ro.

Salvamarii de pe plajele din Constanța sunt pregătiți pentru valurile de turiști care vin pe litoral anul acesta. Dacă în alți ani aceștia se confruntau cu diferite probleme, de la salarii până la dotări, în acest an se pare că totul este în regulă, turiștii fiind așteptați în număr cât mai mare, relatează replicaonline.ro.

„Am încercat în ultimii trei-patru ani de zile să înlocuim personalul cu cât mai multă tehnică, sky-jeturi, bărci, atv-uri. Ca salvamar, dacă stai prea mult pe plajă, printre cearceafuri, nu vezi foarte multe, în schimb dacă esti în larg, dincolo de geamandură, pe un sky-jet sau pe un caiac, imediat vezi dacă cineva are probleme. Deocamdată a început bine sezonul, nu au fost probleme. Prin contract noi ar trebuie să avem 93 de salvamari, iar deocamdată avem 80 și ceva, pentru că mai avem și studenți sau elevi care încă nu au terminat. Avem foișoare noi, ne ajută și vremea deocamdată pentru că apa este rece, lumea nu prea se aventurează să înoate.” a declarat Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor.