Eugen Tomac: ”În România, PROPAGANDA RUSĂ a atins cote de neimaginat, autoritățile au obligația să-și schimbe strategia de comunicare”

Eugen Tomac: ”În România, PROPAGANDA RUSĂ a atins cote de neimaginat, autoritățile au obligația să-și schimbe strategia de comunicare”
Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP
Publicat: 13/03/2023, 11:13
Actualizat: 13/03/2023, 11:16

”Actori care fac jocul Rusiei” obligă Guvernul României să își schimbe, neapărat, ”strategia de comunicare”, a declarat Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP). 

Acesta atrage atenția că opinia publică din România este ”manipulată” de propaganda rusă care folosește orice mijloc – și mai ales instrumentele online – pentru a-și disemina informațiile false.

Semnalul de alarmă tras de Eugen Tomac ar trebui ”să dea de gândit decidenților”, repercusiunile pe termen lung al acestui ”asediu informațional” rusesc fiind extrem de grave.

”În România, propaganda rusă a atins cote de neimaginat. Se încearcă prin instrumente online și nu numai să fie manipulată opinia publică din România cu privire la ceea ce se întâmplă lângă noi, ceea ce trebuie să dea de gândit decidenților, pentru că golul de comunicare pe care-l lasă autoritățile române în spațiul public este ocupat din nefericire de instrumente de diseminare a informațiilor false și vedem cu câtă agresivitate acest lucru, din păcate, a pătruns în societatea românească și trebuie să avem puterea să spunem acest lucru, pentru că mai târziu poate fi păgubos acest semnal pe care îl sesizăm în societatea românească”, a spus Eugen Tomac în timpul unui interviu pentru RFI.

”Nu spunem ceea ce facem, ceea ce mi se pare o eroare foarte mare”

Eugen Tomac a mai precizat și că – în cazul în care, în acest moment, președintele Ucrainei ar odona încetarea focului – România s-ar confrunta cu o altă criză majoră, Federația Rusă fiind, practic, la graniță.

Conflictul din Ucraina, mai spune președintele PMP, nu este dus doar pentru salvarea acestei țări, ci și pentru ”securitatea europeană”.

Guvernul comunică foarte puțin cu privire la ceea ce se întâmplă lângă noi. Guvernul este inexistent în ceea ce privește sprijinul pe care-l oferim și rațiunea pentru care oferim acest suport Ucrainei, pentru că dacă Putin mâine ar ordona încetarea focului, s-ar așeza pacea. Dacă Zelenski ar ordona încetarea focului, ne-am trezi cu Rusia la frontierele noastre. Or ucrainenii, ne place sau nu, luptă acum inclusiv pentru securitatea europeană (…). Din păcate, în lipsa acestei comunicări și clarificări publice, pentru că suntem stat NATO, avem obligații, facem ceea ce trebuie, însă nu spunem ceea ce facem, ceea ce mi se pare o eroare foarte mare”, a mai avertizat președintele PMP.

”Actori care fac pe față, intenționat sau nu, jocul Rusiei”

Rusia își urmează, neabătută, politica prin care informațiile false sunt diseminate în spațiul public, iar astfel de demersuri ar trebui contracarate rapid.

Eugen Tomac a îndreptat, în același interviu, și un deget acuzator că partidul AUR, considerând – în același timp – că este nevoie de o altă ”strategie de comunicare” a guvernului, tocmai pentru ca demersurile Rusiei să nu înregistreze un succes.

”Spațiul public este dominat de foarte mulți, care cu știință sau fără, diseminează teze, pe care Rusia le împinge cu foarte multă insistență. Numai dacă ne uităm la politicieni care provin din partidul extremist AUR, vedem că toate aceste teze, prin care România este considerată o țară utilizată în acest conflict în mod gratis, ceea ce nu este așa, vă imaginați ce ar fi însemnat o Românie în afara NATO și în afara UE, cum susțin acești politicieni și evident, sateliții lor, toate aceste lucruri nu fac decât să servească Rusiei. Autoritățile au obligația să-și schimbe strategia de comunicare, pentru că acest gol lăsat în momentul de față este ocupat cu foarte multă ușurință de către actori care fac pe față, intenționat sau nu, jocul Rusiei”, încheie europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.


Citește și:

Istoricul Alexandru Cristian, despre ”tulburarea geopolitică” și un Tratat de Alianță România-SUA: ”Ne îndreptăm spre o altă etapă a cooperării”

Cine a sabotat gazoductul Nord Stream? 4 TEORII și semne de întrebare fără răspuns

EXCLUSIV | Organizația ”Memorialul Ocnele Mari” cere, în instanță, demolarea controversatului monument al ”eroilor” fostei Securități: ”Un pios omagiu celor peste 2 milioane de români care au fost încarcerați în perioada 1948-1989”

EXCLUSIV | Descoperire rarisimă – ”Micul Jurnal Intim” al Reginei Maria, o ”bijuterie a sufletului ei”. Academician Georgeta Filitti: ”Pagini întregi în care femeia aceasta trăiește numai bucuria de a ști că există acest om. Și omul acesta se numește Barbu Știrbey” (GALERIE FOTO)

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase