Magda Bistriceanu, după ce Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA: ”Numai oameni de valoare”

Magda Bistriceanu, după ce Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA: ”Numai oameni de valoare”
Publicat: 20/06/2022, 20:00
Actualizat: 28/06/2022, 14:25

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție, iar procurorii DNA l-au trimis în judecată, acesta fiind acuzat de ”luare de mită”.

Magda Bistriceanu, fostul purtător de cuvânt al PMP, consideră că Alexe se înscrie pe o listă a oamenilor de ”valoare”.

Mita ar fi fost reprezentată, potrivit informațiilor obținute în urma anchetei efectuate, de 22 de tone de tablă, totul petrecând-se în perioada în care Costel Alexe era ministru al Mediului.

”Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o persoană apropiată ministrului, inculpată în prezenta cauză.

Valoarea foloaselor care ar fi fost primite ca mită de fostul ministru cu acceptul directorului general al societăţii respective, trimis în judecată în prezenta cauză, se ridică la suma de 99.956 lei, ce constă în contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei şi a transportului”, s-a precizat într-un comunicat al DNA.

Magda Bistriceanu: ”Costel Alexe zis și “Tablă” a fost trimis în judecată de DNA”

Magda Bistriceanu punctează că fostul ministru al Mediului este etichetat deja drept ”Tablă” după ce ar fi cerut o mită în valoare de aproape 100.000 de lei, așa cum reiese din comunicatul DNA.

”Costel Alexe zis și «Tablă» a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Alexe, vicepreședinte PNL Iași și președinte al Consiliului Județean Iași, este acuzat de procurori că a cerut șpagă tablă în valoare de aproape 100.000 lei.

Numai oameni de «valoare»”, conchide Magda Bistriceanu pe pagina sa de socializare.


Citește și: 

Florin Piersic, după moartea actorilor Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu: ”Au plecat spre stele doi artiști din generația mea. Oprește-te, Doamne!”

Ce spunea actorul Valentin Uritescu despre propria viață: ”A fost un hazard. Am dat cu banul, am tras la bilețele…”

Putin nu-și mai ascunde ambițiile: ”Fostul teritoriu URSS este teritoriu rus”

Vladimir Putin, la Forumul Economic de la Sankt Petersburg: ”SUA se consideră mesagerul lui Dumnezeu pe pământ”

Jurnalistul rus Dmitri Muratov vinde la licitație medalia Nobel pentru Pace: ”Țara mea a invadat Ucraina, fiecare ar trebui să renunțe la ceva drag, important pentru el”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult