Afacere de BAC: Subiecte false, scoase la vânzare pentru 50 de lei

Afacere de BAC: Subiecte false, scoase la vânzare pentru 50 de lei
Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 26/06/2021, 16:34
Actualizat: 26/06/2021, 16:35

Bacalaureatul, un examen dificil pentru absolvenții de clasa a XII-a, reprezintă o mare oportudinate și pentru cei care vor să facă bani în mod ilegal. Astfel, pe internet, unele persoane au scos la vânzare subiecte false pentru acest examen important, pentru suma de 50 de lei.

Profesorii susțin că aceste subiecte nu ar avea legătură cu realitatea deoarece sunt extrase cu câteva minute înainte de începerea examenului propriu-zis, relatează Antena 3.

În ultima vreme, cei care se ocupă de vânzarea subiectelor false au acaparat piața specifică. Pe anumite rețele de socializare, materialele sunt puse la dispoziția elevilor cu puțin timp înainte de susținerea examenului propiu-zis.

Capcana elevilor de clasa a XII-a

Se pare că este vorba doar despre o mare păcăleală de pe urma căreia unii câștigă bani buii întrucât, de fapt, adevăratele subiecte sunt extrase cu puțin timp înainte de susținerea examenelor propriu-zise.

Elevii ar trebui să fie conștienți de faptul că extragerea subiectelor se face cu puțin timp înainte de examen, și, de asemenea, este realizată și o copie de rezervă. Ulterior, subiectele sunt trimise către inspectorate iar apoi ajung la unitățile de învățământ.

Prima probă a examenului de Bacalureat 2021, cea la Limba română, începe luni. Gândul va publica subiectele care au picat la română la BAC 2021. Ulterior, va fi prezentată rezolvarea cerințelor în studioul GÂNDUL LIVE, iar după ora 15:00, va fi publicat baremul de corectare pe baza căruia vor fi punctate cerințele.

În 2021 la examenul de Bacalaureat sunt înscriși 114.143 de elevi din 148.000, comparativ cu anul trecut când s-au înscris 155.000 de elevi.

Bacalaureatul 2021 pentru absolvenții clasei a XII-a începe luni, 28 iunie, cu proba la Limba și literatura română, urmată, în 29 iunie, de examenul la proba profilului: matematică pentru profilul real sau istorie pentru elevii care au absolvit un liceu cu profil uman.