Sorin Cîmpeanu a cerut ca elevii din clasele terminale să poată merge la cursuri și în scenariul roșu! Reacția CNSU

Redactor:
Răzvan Scarlat
Sorin Cîmpeanu a cerut ca elevii din clasele terminale să poată merge la cursuri și în scenariul roșu! Reacția CNSU
Sorin Cîmpeanu a cerut ca elevii din clasele terminale să poată merge la cursuri și în scenariul roșu! Reacția CNSU

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, insistă ca elevii din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, să meargă la școală, inclusiv în scenariul roșu. În acest sens, a făcut, deja, o solicitare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), iar răspunsul a venit imediat.

UPDATE, ORA 20:49 / Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința din 5 martie 2021 Hotărârea numărul 15.

Pe lângă actualizarea listei statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, CNSU a decis ca este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului Sănătății, dar doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori.

—————————————————————————-

Ministrul Educației a cerut reprezentanților CNSU să modifice scenariile după care vor funcționa unitățile de învățământ, în așa fel încât elevii să poată merge la școală în localitățile care se află în scenariul roșu.

Ministerul Educaţiei, având în vedere importanța examenelor naţionale – Bacalaureat și Evaluare Națională – pentru viitorul oricărui tânăr şi pentru viitorul acestui stat, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcționa școlile în aşa fel încât școlile cuprinse în localitățile care sunt deja în scenariul roşu conform evoluţiei ratei de infectare să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli. Este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU în următoarele minute. Ministerul transmite solicitare către CNSU. CNSU este îndreptăţit să ia o decizie asupra acestei solicită”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu: “Ministerul Educaţiei va face toate demersurile”

În oprinia lui Sorin Cîmpeanu, unitățile de învățământ ar trebui să se închidă ultimele și să se deschidă primele, indiferent de cazurile de COVID-19 existente.

Este vorba despre o rată de infectare, din păcate, peste 3 la mie, dar este 3,05. Dacă am lua în considerare la populaţia reală a Bucureştiului şi nu la cea cuprinsă în statistici, probabil că am fi uşor sub 3. Asta este o consideraţie secundară”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministul Educației a atras atenția că este foarte important ca elevii din clasele terminale să poată merge la cursuri, având în vedere că îi așteaptă examene dificile.

Ministerul Educaţiei va face toate demersurile în aşa fel încât fâşia îngustă între dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate (…) să nu se transforme într-o falie. Ministerul Educaţiei va face toate demersurile care îi stau în limitele de competenţă pentru ca elevii să poată beneficia de maximum de pregătire posibilă în vederea susţinerii examenelor naţionale. De asemenea, va face eforturi şi pentru susţinerea activităţii remediale pentru elevii celorlalte clase care nu vor susţine anul acesta examenele naţionale”, a mai spus ministul Educației, care trage speranțe că până luni elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor afla dacă vor putea merge, în continuare, la școală.

Gimnasta a şocat ţara. Şi-a omorât nou-născutul după ce l-a aruncat la gunoi. Explicaţia e...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
FOTO. Adelina Pestrițu, apariție interzisă pe plajele din Egipt, în costum de baie!
A aflat că are iubit și a rămas șocat! Tavi, Clonda, la un pas să...
Maria Sharapova, răspuns sarcastic pentru un bărbat care i-a cerut cadou o mașină Porsche!
Câți bani costă geaca purtată de Klaus Iohannis de Ziua Pământului. E aproape cât pensia...
Incident periculos în Israel: O rachetă siriană a explodat în aproprierea unui reactor nuclear
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Un deputat AUR susține că a trăit din alocația copiilor și câștiguri la loto. A...
BOMBĂ: Cătălin Scărlătescu s-a căsătorit! Ea este ALEASA
ROMÂNCA născută într-o familie de evrei considerată cea mai TEMUTĂ femeie din lume. Nici Elena...
ULTIMA ORĂ! Nu toţi credincioșii vor putea asista la slujba de Înviere! Purtătorul de cuvânt...
Superstiții de Sfântul Gheorghe. Ce este interzis să faci azi, nu ai voie sub nicio...
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Informația care cutremură România: A fost găsită moartă în baie. Un final tragic...
David Beckham, plin de pătrățele la 45 de ani. Ce mănâncă și cum se antrenează
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este femeia care conduce o companie de 1 miliard de euro, cu mii de...
Inchide