EXCLUSIV AUDIO| Înregistrări șocante cu un profesor de informatică, în sala de clasă: „Cu furtunul umed o bat. Îi scot tot dinții din gură!”

Publicat: 21/12/2021, 16:53
Actualizat: 21/12/2021, 17:16

Un profesor de la o şcoală din judeţul Argeş este acuzat de părinţi de comportament neadecvat la adresa elevilor. Potrivit unor înregistrări audio obținute de Gândul, cadrul didactic i-ar fi spus unei eleve că, dacă va avea o fiică precum ea, „o bate ca pe fasole şi îi scoate dinţii”. Ulterior, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Trec direct la acțiune. Cu furtunul umed, umezit o bat (…). Păi este o problemă, măi nesimţiţilor şi obraznicilor! Voi trebuie să ştiţi cine este stăpân în clasă, m-aţi înţeles? Și văd că până nu vă izbiți cu capul de pragul de sus, nu-l vedeți pe cel de jos. Este clară povestea cu voi! Trebuie să vă găsiţi nănaşul şi uite că vi l-aţi găsit! Asta este problema.. a mea nu e, că eu nu am probleme, este problema voastră”, le mai spune, într-o înregistrare, profesorul de la şcoala Vrăneşti din comuna argeşeană Călineşti .

Într-o altă înregistrare, cadrul didactic îi spune unei alte eleve: „Aoleu, Roxana, sincer îţi spun, drept îţi spun, abia aştept să am şi eu o fetiţă aşa, ca tine, fetiţa mea, copilul meu, şi dacă iese exact aşa ca tine… mamă, bat la ea în fiecare zi, ca la fasole, ştii cum? Îi scot toţi dinţii din gură dacă e aşa. Vrei să te bat? Te bat de te desfigurez”, este mesajul șocant din înregistrare.

Părinţii elevei au pus la dispoziţia Inspectoratului Şcolar Argeş şi a conducerii şcolii un dialog online între elevă şi profesor. La un moment dat, profesorul îi spune printre altele elevei: ”Să faci bine să vii îmbrăcată vărgat şi cu o bilă de 2,5 kilograme legată de glezna lăbuţei unui picior (piciorul este la alegere)”.

În ziua de 20 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi s-au deplasat la unitatea de învăţământ în cauză, unde au efectuat verificări. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea stabilirii împrejurărilor în care evenimentele s-au petrecut şi luarea măsurilor legale care se impun”, transmite, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Profesorul susține că este un joc

De-a lungul timpului profesorul a mai avut și alte derapaje, cu alți elevi, pentru care a fost sancționat. Amelia David, directoarea Şcolii din Vrăneşti, a precizat că respectivul profesor a început să aibă un comportament anormal începând de anul trecut.

Dumnealui susține că sunt niște glume pe care le face cu copiii. Ultimul mesaj a fost joia trecută când îi spunea unei fetițe că este sechestrată la penitenciar și să se îmbrăce în pantaloni vărgați. El spune că este un joc”, susține directoarea.

Cadrul didactic a fost sancţionat de două ori, cu reducerea salariului cu 10% şi respectiv 15% pentru câte trei luni.  Potrivit Inspectorului Școlar General Argeș, Alina Manea, profesorul are un aviz psihologic condiționat cu întoarcere lunară la medicul specialist curant.

Profesorul nu a fost de găsit la scoală, însă a postat pe Facebook mai multe explicații, cerându-și scuze pentru faptul că, metoda lui de predare nu a fost înțeleasă.

În această săptămână, Consiliul de Administraţie al Şcolii Vrăneşti va decide ce măsuri vor fi luate împotriva profesorului de informatică aflat deja la a treia acuză de comportament abuziv.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția