Filip a luat 6,60 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. A contestat nota, crezând că merită mai mult. Rezultatul final a fost „șoc total”

Filip a luat 6,60 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. A contestat nota, crezând că merită mai mult. Rezultatul final a fost „șoc total”
După ce s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2023, mai bine de 27.000 de elevi au decis să depună contestații. Printre ei s-a numărat și Filip / Colaj foto
Publicat: 05/07/2023, 14:53
Actualizat: 05/07/2023, 20:14

Filip, un elev din București, a primit nota 6,6 la proba de matematică de la Evaluarea Națională. După ce a făcut contestație a avut parte „un șoc total”, iar acum, spune mama adolescentului, „are șanse să intre la liceul la care își dorește.

După ce s-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională 2023, peste 27.000 de elevi au decis să depună contestații. Filip s-a aflat printre elevii nemulțumiți de rezultate și care a decis să de pună o contestație.

Inițial, el a primit 6,60 la Matematică, deși era sigur că are o lucrare de cel puțin 9,50.

După afișarea rezultatului final, „îi iese media peste 9 și s-a ridicat cu 5.000 de poziţii în clasamentul pe Bucureşti, ceea ce înseamnă că are şanse să intre la liceul unde îşi doreşte”, spune mama lui Filip.

„De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate”

Nu ştiu dacă ştiţi, dar – în urma contestaţiilor de la Evaluarea Naţională – doar 3 note la mate au fost crescute cu peste 2 puncte în toată ţara! Şi una dintre cele 3 a fost a lui Filip al nostru!!!

Filip a ieşit din examenul de evaluare la mate spunând că a făcut aproape tot corect. L-a verificat şi proful de mate şi a confirmat, l-a felicitat şi i-a spus că ia 9,50 minim la mate. Dar când s-au afişat notele săptămâna trecută… Şoc total…6,60 la mate!

Am făcut contestaţie, evident, şi azi… Nota lui Filip este una dintre cele 3 note la nivel naţional care au fost crescute cu mai mult de 2 puncte, adică aproape cele 3 puncte pierdute din cauza erorii de  corectare! De la 6,60 la 9,50 a crescut nota la mate! Îi iese media peste 9 si s-a ridicat cu 5.000  de poziţii în clasamentul pe Bucureşti, ceea ce înseamnă că are şanse să intre la liceul unde îşi doreşte.

Lecţia zilei: să ai încredere în copil, când el îţi spune şi îţi arată că a făcut aproape totul corect! M-au sunat şi diriginta şi directoarea de la şcoala lui, şocate de situaţie… ziceau că nu a mai văzut aşa ceva… o eroare atât de mare de corectare! Ştiu că şi cei care au corectat greşit, sunt oameni, deci pot greşi, dar sincer… Şi noi şi copilul puteam să ne lipsim de stresul ăsta!

Noroc că şi noi şi el avem ficaţii tari, că el ştia ce făcuse şi noi l-am susţinut 100% dar nu pot să mă întreb… Altul mai slab de înger ar fi fost extrem de afectat… Sau altul, a cărui familie l-ar fi certat crunt pentru rezultat, cum s-ar fi simţit? Deci, fiţi alături de copiii voştri, indiferent de rezultat.

În fine, totul e bine când se termină cu bine!”, a povestit mama elevului, potrivit Observator TV.

Un elev din Constanța a făcut contestație, cu toate că luase 9.35 la Evaluarea Națională. Ireal ce notă finală a primit

Un elev din Constanța a făcut contestație, cu toate că luase 9.35 la Evaluarea Națională. Rezultatul primit în urma re-evaluării lucrării a uimit pe toată lumea.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate pe evaluare.edu.ro, pe 28 iunie. Un elev din cadrul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța a fost, inițial, punctat cu nota 9,35 la proba de Limba Română de la Evaluarea Națională.

Știind că merita mai mult, elevul a depus contestație, iar la afișarea rezultatelor finale a venit și confirmarea. A obținut nota 10.

La Constanța, înainte de contestații, au fost 16 medii de 10 – patru la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, trei la Școala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteaz, două la Liceul Teoretic Ovidius şi câte una la Școala Gimnazială nr. 7 din Constanța, Școala Gimnazială Viceamiral Ioan Murgescu Valu lui Traian, Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Liceul Teoretic Traian, Colegiul Național Constantin Brătescu, Școala Gimnazială Adrian V. Rădulescu, Murfatlar și Școala Gimnazială 30 Gheorghe Ţiţeica din Constanța, conform publicației Replica Online. (Citește continuarea aici…)

Vă recomandăm și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...