Profesoară din București: „Sunt profă și spun răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie” / „Eu vreau să cerem reformă!”

Profesoară din București: „Sunt profă și spun răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie” / „Eu vreau să cerem reformă!”
Profesoară din București: „Sunt profă și spun răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie” / „Eu vreau să cerem reformă!” / Sursă FOTO: Alexandra Chirea - Facebook
Publicat: 07/01/2021, 12:46
Actualizat: 07/01/2021, 12:47

O profesoară din București este de părere că solicitările de măriri salariale în perioada pandemiei de coronavirus sunt nejustificate, punctând faptul că unii profesori nici măcar nu au avut o activivate performantă în ceea ce privește predarea în mediul online.

Profesoara de limba Franceză Alexandra Chirea din București subliniază faptul că unii dintre cei mai vocali profesori atunci când vine vorba de drepturi sunt cei care nu au fost de acord cu școala online și cei care nu sunt de acord cu vaccinarea.

Profesoară: „Când e vorba de responsabilități, desigur, intervin diverse probleme”

„Sunt profă și spun clar și răspicat: nu sunt de acord să cerem măriri salariale în plină pandemie. Am observat că profii cei mai vocali împotriva școlii online, profii anti mască și anti vaccin, profii care susțineau că nu vor să fie filmați, cei care jurau pe roșu că școală online nu e școală (eu tot întreb din aprilie, dar aia offline e școală?) sunt cei mai vocali atunci când vine vorba de drepturi. Când e vorba de responsabilități, desigur, intervin diverse probleme care îi împiedică să își desfășoare activitatea, bătându-se cu pumnul în piept că ora lor e proprietate intelectuală, că actul pedagogic e ceva intim și nu se face așa, alandala, în văzul lumii, în plus, ei ar vrea din tot sufletul să își arate chipul, dar, vedeți, aici se bat cap în cap responsabilitatea de a-ți face treaba pentru care ești plătit și dreptul la imagine și protecția datelor personale”, scrie profesoara într-o postare pe contul personal de Facebook.

Alexandra Chirea: „Eu vreau să cerem reforma. Din aia adevărată”

De asemenea, aceasta a explică faptul că mulți dintre profesori au profitat de pe urma școlii online și în loc să își facă meseria cum trebuie își făceau treburile casnice când în mod oficial ar fi trebuit să fie la serviciu.

„Știu mulți, foarte mulți profesori care nu și-au luat banii degeaba. Unii sunt colegii mei din școală, alțîi sunt prietenii mei de-o viață din alte școli, iar alții sunt colegii mei virtuali, pe care îi admir de la distanță. Dar știu și mulți alții care încă nu știu să între pe o platforma, care nu își deschid camera atunci când predau, care postează la infinit teme pe classroom, care uită că au ora și nu contează că elevii s-au trezit pentru ei la 8, care și-au făcut programul cum au vrut, care spălau, bucatareau, călcau în timp ce le mai dădeau ceva de copiat. E prima dată când bănuielile părinților, în unele cazuri, au putut fi confirmate. Cred că societatea are dreptate, singurul moment când ni se aude glasul e atunci când cerem bani. Eu vreau să cerem reforma. Din aia adevărată. Dar cum să cerem ceva ce nu ne dorim, ba dimpotrivă, vrem să nu cumva să se schimbe ceva? Uitați-va la variantele de planuri cadru pentru liceu. Nu văd nicio discuție pe grupurile de profi, presupun că sunt mulțumiți. S-au revizuit, da’ nu s-a schimbat nimic. Chemați-mă în stradă pentru schimbare. Promit să va chem eu apoi în stradă pentru bani.”, scrie Alexandra Chirea pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Încă o plamă grea din partea chinezilor! Au creat cel mai eficient motor din istorie!
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mii de meteoriți care au ajuns în Antarctica ar putea fi pierduți pentru totdeauna